vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Dengue uitbraak op Phuket (Thailand)

Dengue-knokkelkoorts

Dengue uitbraak op Phuket (Thailand)

Toeristen die naar Phuket in Thailand gaan of daar al verblijven, dienen rekening te houden met de gevaren van dengue (knokkelkoorts).

Volgens de krant ‘Phuket Gazette’ is het aantal patiënten die dengue hebben opgelopen, het hoogste sinds 20 jaar.

“Alleen al de afgelopen twee maanden werd er in dit ziekenhuis bij 25 mensen dengue vastgesteld. Onder hen waren een aantal toeristen”, aldus Sirichai Silapa-acha, directeur van het Patong Hospital.

“In de eerste zes maanden van dit jaar, raakten 1193 mensen op Phuket besmet met dengue”, verklaarde de heer Bancha, woordvoerder van de Thaise gezondheidsdienst. “Dat is 3 keer zoveel als vorig jaar.”

De autoriteiten dringen er bij de bevolking op aan om stilstaand water af te dekken of weg te laten lopen om te voorkomen dat muggen eitjes leggen in het water. Voorts dienen personen die klachten hebben zich direct te laten onderzoeken in het ziekenhuis.

Dengue (knokkelkoorts)

Dengue is een virusziekte die door muggen wordt overgedragen. De ziekte komt voor in verstedelijkte gebieden in veel tropische landen en ook in Thailand. Dengue verloopt meestal onschuldig met koorts, huiduitslag en hoofdpijn. In zeldzame gevallen verloopt de ziekte ernstig. Er bestaat nog geen vaccinatie tegen dengue. Ook is er geen gerichte behandeling.

Bescherm je tegen muggenbeten

Muggen die dengue overbrengen steken overdag. Dit betekent dat je jezelf 24 uur per dag moet beschermen:

  • Draag bedekkende kleding (lange mouwen, lange broek, sokken, schoenen).
  • Bescherm onbedekte lichaamsdelen (gezicht, handen, enkels) met insectenwerende middelen. Middelen met diethyltoluamide (DEET) zijn het meest effectief.
  • Gebruik een muskietennet, liefst geïmpregneerd.

Tip Reisverzekeringblog: Wanneer je een reisverzekering afsluit, kan je deze uitbreiden met de rubriek geneeskundige kosten (ook wel medische kosten genoemd). Met deze uitbreiding krijg je de kosten voor een medisch noodzakelijke behandeling in Thailand volledig vergoed.


 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739