vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Dengue uitbraak in Suriname

Buza roept nederlanders dringend op om mali te verlaten De Surinaamse overheid heeft bevestigd dat er in het land sinds een maand een epidemie van dengue (knokkelkoorts) gaande is.

Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) intensiveert momenteel de bestrijding van de muskiet met name in de gebieden Groot Henar en de Westelijke polders in Nickerie. Reizigers wordt geadviseerd zich goed te beschermen tegen muggenbeten.

Epidemie

Wat artsen al weken terug constateerden, bevestigen de autoriteiten nu. Er is sprake van een epidemie, zo meldt het ministerie van Volksgezondheid. Sinds december is het aantal gevallen drastisch toegenomen. Bij het laboratorium van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo zijn ruim driehonderd gevallen geregistreerd.

Het belangrijkste blijft de omgeving schoonhouden. De muskiet die het virus draagt, heeft helder water nodig voor het leggen van eitjes. Dergelijk water is meestal te vinden in voorwerpen die worden opgeslagen op woonerven. Autobanden en wasmachines zijn zulke voorwerpen.

De ziekte komt vooral aan de kust voor. De laatste tijd worden wel meer gevallen geregistreerd in het achterland.

Over Dengue

Dengue is een virusziekte die door muggen wordt overgedragen. De ziekte komt voor in verstedelijkte gebieden in veel tropische landen. Dengue verloopt meestal onschuldig met koorts, huiduitslag en hoofdpijn. In zeldzame gevallen verloopt de ziekte ernstig. De muggen die dengue overbrengen steken overdag. Bescherm je daarom tegen muggenbeten. Smeer je ook overdag in met muggenwerende middelen. Gebruik tijdens de middagrust een muskietennet. Er bestaat nog geen vaccinatie tegen dengue. Ook is er geen gerichte behandeling.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739