vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Doden door extreme hitte in Thailand

In Thailand zijn drie mensen gestorven door de enorme hitte die het land nu treft. In meerdere provincies steeg de temperatuur tot boven de 40 graden.

Drie personen zijn aan een hartaanval of uitputting overleden ten gevolge van het warme weer. De hoogste temperatuur van 43 graden werd gemeten in Mae Hong Son, Lampang, Sukhothai en Phetchabun.

In Bangkok steeg het kwik naar 38 graden. De doden waren te betreuren in Samut Sakhon, Ang Thong en Bangkok. Ook de komende twee weken blijft het heet in Thailand.

Toeristen die naar Thailand vertrekken moeten zich goed voorbereiden. Extreem warm weer kan leiden tot klachten zoals vermoeidheid, concentratieproblemen, duizeligheid en hoofdpijn. In ernstige situaties kan door uitdroging kramp, misselijkheid, uitputting, flauwte of zelfs bewusteloosheid optreden. Daarnaast kunnen huidproblemen optreden zoals jeuk en huiduitslag.

Ergste droogte in 20 jaar

Naast de hitte, zucht Thailand ook onder de ergste droogte in 20 jaar. Zeker 152 districten in 42 provincies kampen met watertekorten omdat de natuurlijke waterbronnen in hoog tempo opdrogen. Dit zei adjunct-hoofd Thongplew Kongchan van het Royal Irrigation Department (RID). In sommige gebieden dreigen ook problemen met de energievoorziening. Zo staat het water achter de Ubolratanadam in Khon Kaen, die het Noordoosten van elektriciteit voorziet, dermate laag dat het onttrekken van meer water de structuur van de dam kan beschadigen.

Mocht het regenseizoen in juli losbarsten dan is het ergste gevaar geweken. Maar wanneer het regenseizoen later begint, zoals vorig jaar, dan zal ook een belangrijk deel van de rijstoogst verloren gaan.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739