vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Doodsangsten voor passagiers Air France toestel

Buza roept nederlanders dringend op om mali te verlaten Een vliegtuig van Air France die afgelopen maandag van Parijs naar Bogota vloog, zorgde voor benauwde momenten bij de passagiers, zo staat in de krant ‘The Guardian’.

In de cabine van vlucht AF422, hing al vanaf vertrek vanaf luchthaven Charles de Gaulle in Parijs een doordringende brandlucht. Vanwege niet nader aangegeven technische problemen had de vlucht bij al 34 minuten vertraging opgelopen.

Duikvlucht

Eenmaal boven de Atlantische Oceaan werden de problemen serieus en maakt het toestel een duikvlucht. Het vliegtuig leek in zee te storten.

De reizigers aan boord, dachten dat hun laatste uur had geslagen. Passagiers begonnen te huilen en bidden. Anderen raakten volledig in paniek. Het cabinepersoneel begon te schreeuwen.

‘We keken naar buiten en zagen de zee al onder ons. De brandstof gutste over de vleugel. We dachten allemaal dat we zouden sterven’, aldus een passagier in de Engelse krant.

Noodlanding op een eiland

Uiteindelijk lukte het om een noodlanding op het eiland Terceira bij de Azoren te maken. De inzittenden verlieten in allerijl het vliegtuig met de noodglijbanen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739