vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering met dekking voor terrorisme

Doorlopende reis- en annuleringsverzekering met dekking voor terrorisme

Annuleringsverzekering met dekking voor terrorisme

Bij Allianz Global Assistance kan je een doorlopende reis- en annuleringsverzekering afsluiten waarbij ook terrorisme of een natuurramp is gedekt. Verzekerden kunnen dan een voorgenomen reis, annuleren indien er op de bestemming sprake is van een terreuraanslag, natuurramp, binnenlandse onlusten of oproer. 

Nederlanders reizen de hele wereld over. We gaan op vakantie naar verre bestemmingen of blijven in Europa. Helaas worden reizigers steeds vaker op hun bestemming met aanslagen of ander terrorisme geconfronteerd. De terroristische aanslagen in Sri Lanka tonen daarbij aan dat een relatief veilige bestemming zomaar kan veranderen in een land of plaats waar je liever niet meer naar toe wilt reizen. Steeds vaker worden toeristische bestemming getroffen door terrorisme en die dreiging zal ook in de toekomst blijven bestaan.

Terrorisme en vakantie

Terrorisme is het uit ideologische motieven dreigen met, voorbereiden of plegen van op mensen gericht ernstig geweld, dan wel daden gericht op het aanrichten van maatschappij-ontwrichtende schade, met als doel maatschappelijke veranderingen te bewerkstelligen of politieke besluitvorming te beïnvloeden. Terreurdreiging is voor 45 procent van de Nederlanders belangrijk bij de keuze voor een vakantiebestemming. Pas daarna volgen gezondheid, criminaliteit, de politieke situatie, risico op natuurgeweld en de kans op verkeersongelukken, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken uit 2017.

Annuleringsverzekering en terrorisme

Wanneer je bij Allianz Global Assistance een doorlopende reis- en annuleringsverzekering afsluit kan je ook kiezen voor de extra dekking: ‘Terreuraanslagen en natuurrampen’. Met de dekking Terreuraanslagen & natuurrampen ben je voor enkele specifieke ernstige gebeurtenissen verzekerd. Deze dekking hoort bij de Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering. Het gaat om de volgende gebeurtenissen:

  • Natuurrampen
  • Terreuraanslagen
  • Wijziging van het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

De dekking geldt alleen als er sprake is van een ernstige situatie. Allianz Global assistance beoordeelt per geval of daar sprake van is. Daarbij gaan zij uit van de volgende uitgangspunten:

  • De boekingsdatum van de reis ligt voor de gebeurtenis.
  • Het vertrek naar de bestemming ligt binnen 30 dagen na de gebeurtenis.

Terreuraanslagen

In het geval van een terreuraanslag waarbij doden of gewonden vallen, biedt Allianz Global Assistance altijd dekking. Is er een dreiging van een terreuraanslag, dan moet een officiële instantie in het gebied het hoogste risico-niveau hebben afgekondigd. Het niveau is vergelijkbaar met minimaal niveau 5 (Kritiek) van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

Wijziging reisadvies Buitenlandse Zaken

Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) is vooral van toepassing bij zogenaamde molest (dus oorlog, volksopstanden en overig geweldsdreiging). Bij molest bepaalt Allianz Global Assistance of er dekking is aan de hand van de kleurcoderingen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Reist een verzekerde naar of door een gebied, waarvan BuZa de codering wijzigt van Groen of Geel naar Oranje of Rood? Dan geeft Allianz Global Assistance dekking als het op deze pagina is gepubliceerd.

De dekking geldt voor het direct getroffen gebied. Een terreuraanslag in Parijs zal geen dekking bieden voor een reis naar Bordeaux. Per gebeurtenis zal Allianz Global Assistance het gebied waarvoor zij dekking bieden zo nauwkeurig mogelijk beschrijven en publiceren op genoemde deze pagina. Als er ook dekking is volgens een andere verzekering, bijvoorbeeld het Calamiteitenfonds, dan kan Allianz Global Assistance het besluit om dekking te bieden, opheffen.

Vergoedingen annuleringsverzekering bij terrorisme

Bij het annuleren van de reis vergoedt Allianz Global Assistance de annuleringskosten van de reis. Als je niet annuleert maar de reis omboekt vergoeden ze de de omboekingskosten. Er geldt geen eigen risico.

Er zijn twee mogelijke maximale vergoedingen:

  • € 1.500,- per persoon, per reis. En € 7.500,- per polis, per jaar voor alle verzekerden samen;
  • € 3.000,- per persoon, per reis. En € 15.000,- per polis, per jaar voor alle verzekerden samen.

Allianz Global Assistance vergoedt ook het aantal niet-gebruikte vakantiedagen bij het afbreken van de reis door een terreuraanslag of natuurramp. De vergoeding die bij Dubbel-Zeker geldt bij het onderbreken van de reis, is niet van toepassing op deze dekking.

Premie dekking Terreuraanslagen & Natuurrampen

De vanaf premie voor de extra annuleringsdekking Terreuraanslagen & Natuurrampen bedraagt € 1,25 per maand extra.

Doorlopende reisverzekering is al snel voordeliger!

Een doorlopende reisverzekering is meestal voordeliger wanneer je regelmatig op reis gaat of als je meer dan 18 dagen weg gaat. Voor samenwonenden of gezinnen met kinderen is de doorlopende reisverzekering al bij 10 reisdagen per persoon per jaar voordeliger dan een Kortlopende reisverzekering die je steeds per vakantie afsluit. Ben je alleenstaand, dan ben je al bij 31 reisdagen per jaar voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering. Dit scheelt al gauw tientallen euro´s per jaar. Daarnaast is het ook nog eens gemakkelijk. Je hoeft namelijk niet iedere keer een eenmalige reisverzekering af te sluiten.

Doorlopende reis- en annuleringsverzekering afsluiten

Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld. Hier kan je zelf eenvoudig een doorlopende reis- en annuleringsverzekering van afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Vragen?

Heb je vragen over de dekking ‘Terreuraanslagen en natuurrampen’ op de doorlopende reis- en annuleringsverzekering? Stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of bel ons, telefoon 055 540 04 08 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) .

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739