vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Dublin populaire bestemming bij Nederlanders

Nederlanders vlogen in 2015 steeds vaker naar een vakantiebestemming. De bestemming die de opvallendste stijging heeft meegemaakt, is Dublin met 104,5%. De populariteit van Nador (Marokko) daalde het meest extreem met 13,9%, zo blijkt uit cijfers van Vliegtickets.nl

Vliegen binnen Europa is nog steeds het populairst. Het aantal boekingen steeg met 60,7% en ook het aantal vliegtickets gaf een stijgende lijn van 66,1%. De top 3 van bestemmingen die in 2015 aan populariteit zijn gestegen, zijn:

  • Dublin: 104,5%;
  • Venetië: 100,6%;
  • Sevilla: 91,7%.

Nador, San Diego, Tanger en Sarajevo deden het minder goed dan vorig jaar.

Bestemmingen Europa blijven populair

Europa is tevens overheersend in de algemene top 10 van vakantiebestemmingen van Nederlanders in 2015.

  • Londen blijft de meest favoriete vakantiebestemming van Nederlanders. De populaire hoofdstad van Engeland staat evenals in 2014 op de eerste plaats, maar wel met een verdubbeling van het aantal boekingen ten opzichte van vorig jaar.
  • Barcelona kende dit jaar een groei van 85,1% ten opzichte van vorig jaar.

Behalve Europa blijft Noord-Amerika ook een geliefde reisbestemming van veel Nederlanders.

  • New York blijft favoriet en steeg dit jaar met 53%;
  • Ook het aantal boekingen in 2015 naar Miami is met 80,3% gestegen;
  • Bij Los Angeles is dat met 79%.

Budget vliegmaatschappijen doen het goed

Opmerkelijk is de explosieve stijging van boekingen met Qatar Airways: een groei van 589,7%. Deze groei is logisch te verklaren: Qatar Airways is sinds juni dit jaar begonnen met vluchten vanaf Schiphol. Budget vliegmaatschappijen doen het ook goed en komen veelvuldig voor op de lijst van populairste luchtvaartmaatschappijen in 2015. Hoewel KLM de koploper blijft, volgen EasyJet, Ryanair en Vueling.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739