vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Opmerkelijk: Duitser woont op Zweedse luchthaven

Buza roept nederlanders dringend op om mali te verlaten

De luchthaven in Gotenburg heeft sinds twee maanden een opvallende bewoner. Een 27-jarige Duitser landde voor de Kerst op Landvetter Airport en weigert verder te reizen.

De fotograaf van de Zweedse krant ‘Aftonbladet’ ontdekte de man in de terminal voor binnenlandse vluchten. Hij houdt zich in leven met het eten dat hij krijgt van de diverse eettentjes. “Ik schaam me voor mijzelf. Mijn leven stelt niets voor. Ik kan nergens naar toe,” aldus de man tegenover de krant.

Visumeisen

Hoewel het wettelijk toegestaan zou zijn de man te verwijderen, wordt hij niet weggehaald. “We weten niet waar hij dan naar toe zou moeten”, zegt Ingegerd Nejding van de Zweedse luchthavempolitie. “Hij wil niet terug naar huis, hij wil in Zweden wonen en werken. Maar dat is niet zo eenvoudig.” De visumeisen in het Scandinavische land zijn streng. “Mensen hebben het met hem te doen en geven hem geld voor een kop koffie. Hij valt niemand lastig en gaat op in de massa.”

Drie maanden zonder visum

De politie dacht even dat de Duitser weg zou gaan omdat hij een baantje aangeboden had gekregen. “Maar ‘s avonds lag hij er gewoon weer” zegt Nejding. Nu proberen het Leger des Heils, de politie en de Duitse ambassade de eenzame man te helpen. Nejding: “Hij moet toch inzien dat dit niet de beste plek voor hem is. We hopen dat alles goed met hem komt” Hij mag maximaal drie maanden zonder visum blijven. Wat er daarna met de man gaat gebeuren, is onduidelijk.

Bron: Metronieuws.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739