vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Duitsland wil aanpassing Schengenverdrag

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag

Duitsland wil aanpassing van het Schengenverdrag, om zo meer grenscontroles tussen EU-landen te kunnen uitvoeren.

Eerder sprak Frankrijk dezelfde wens uit.

Schengenverdrag

Het Schengenverdrag regelt sinds 1993 het vrije verkeer van kapitaal, goederen, diensten en personen in de Schengenlanden. Op basis van dat verdrag mogen er hoogstens tijdelijke grenscontroles zijn en alleen in uitzonderingsgevallen.

De Duitse minister van binnenlandse zaken Hans-Peter Friedrich wil dat het verdrag wordt aangepast. De belangrijkste reden hiervoor is het tegengaan van illegale migranten. De Franse president Sarkozy heeft al geopperd zelf de grenscontroles opnieuw in te voeren als de regels niet snel strenger worden.

Griekenland

Volgens Friedrich komen veel illegalen komen via Griekenland de EU binnen. Athene moet de controle aan de grens met Turkije verbeteren. Sinds de Arabische Lente en de problemen in Syrië zijn er duizenden migranten via de Turkse grens bijgekomen.

Om een humanitaire crisis te voorkomen, moet de stroom vluchtelingen een halt toeroepen. Vorig jaar kwamen bijna 130.000 vluchtelingen naar Griekenland, dat zelf in een economische crisis verkeert.

Schengenvisum

Eurocommissaris Cecilia Malmström van immigratie wil afspraken met Turkije over het terugnemen van illegalen die via de Turks-Griekse grens binnenkomen. In ruil daarvoor willen de Turken eenvoudiger aan een Schengenvisum kunnen komen, of zelfs visumvrij reizen. Dat is voor een aantal EU-landen, waaronder Frankrijk, onaanvaardbaar.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739