vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Efteling populairste dagattractie in 2011

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers Net zoals vorig jaar staat de Efteling, met ruim 4,1 miljoen bezoeken, op de eerste plaats in de lijst van ‘Top 50 Dagattracties’. Deze lijst is samengesteld door het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC).

In de lijst staan onder andere attractieparken, dierentuinen, musea, zwembaden en recreatiegebieden die entree heffen uit heel Nederland die zich samen de drukst bezochte dagattracties van 2011 mogen noemen.

50 meest bezochte dagattracties

De dagattracties in de top vijf zijn dezelfde als vorig jaar, alleen de volgorde is iets gewijzigd:

  1. De Efteling
  2. Het Van Gogh Museum
  3. Burgers Zoo
  4. Diergaarde Blijdorp
  5. Attractiepark Slagharen

De Efteling is met ruim 4,1 miljoen bezoeken de best bezochte dagattractie. Het Van Gogh Museum nam, na een goed jaar met zo’n 1,6 miljoen bezoeken, de tweede plaats over van Diergaarde Blijdorp. Burgers’ Zoo staat net als vorig jaar op de derde plek, gevolgd door Diergaarde Blijdorp en Attractiepark Slagharen. Verder staan veel bekende namen zoals Rijksmuseum Amsterdam (9), Keukenhof (11) en Madurodam (25) op de lijst. Ook minder bekende dagattracties wisten vele bezoekers te trekken, zoals de Amsterdamse Waterleidingduinen (15) en de Jaap Eden IJsbanen (24). Themapark Archeon sluit de lijst af met bijna 300.000 bezoeken.

Groei in bezoeken

Nederland telde in 2011 maar liefst negen dagattracties die één miljoen of meer bezoekers registreerden, één meer vergeleken met 2010. In totaal zijn er in 2011 bijna 37 miljoen bezoeken gerealiseerd bij de vijftig dagattracties. Dat is een stijging van ruim 2,5% ten opzichte van de Top 50 Dagattracties van vorig jaar. 2011 was een goed jaar voor dagattracties, zo onderschrijft ook de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD), de Nederlandse Museumvereniging en de Club van Elf, de branchevereniging van attractieparken.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739