vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Binnenkort elektronische visumaanvraag voor Aruba

Aruba gaat een elektronisch reistoestemming invoeren, deze procedure (vergelijkbaar met het Amerikaanse ESTA), moet over een half jaar van kracht worden. Bezoekers aan het eiland kunnen online een visum aanvragen. Deze hoeft dan niet meer op de luchthaven gekocht te worden.

De ESTA-procedure wordt al jaren door Amerika gebruikt en heeft als doel om te zien welke personen, die visumvrij mogen reizen, het land bezoeken. De online inreisvergunning zorgt ervoor dat ongewenste reizigers al voor vertrek geweigerd kunnen worden.

Volgens het Arubaanse dagblad Amigoe, wil de overheid op het eiland met dit systeem controleren of reizigers wellicht op een opsporingslijst staan.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739