vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

EU wil niet-visumplichtige reizigers toestemming laten vragen voor reis naar Europa

Reizigers naar Europa die uit landen komen waarvoor geen visumplicht voor geldt moeten wellicht in de toekomst toestemming vragen voor hun reis.

De Europese Commissie werkt aan een voorstel dat is gebaseerd op het Amerikaanse ESTA-systeem, waarbij tegen betaling online een aanvraag kan worden gedaan om naar Europa te mogen reizen. Landen als Canada en Australië hebben een soortgelijk systeem.

Al eerder toonde Brussel interesse in een Electronic System for Travel Authorisation (ESTA). Hierdoor zouden de buitengrenzen van de EU beter beveiligd zijn. Nu willen Duitsland en Frankrijk haast maken met dit systeem. Een voorstel wordt in het najaar verwacht.

Momenteel is het zo dat inwoners van niet-visumplichtige landen, maximaal 90 dagen aaneengesloten in het Schengengebied kunnen reizen. Dat geldt onder andere voor reizigers uit Brazilie, Maleisië, Peru, Mexico, Israël en Japan. De visumvrijstelling geldt in sommige gevallen alleen voor houders van een biometrisch paspoort.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739