vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Eurocross verwacht veel gewonde wintersporters

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag De voorjaarsvakantie zorgt voor de drukste wintersportweken bij alarmcentrale Eurocross Assistance. De alarmcentrale verwacht 1.000 telefoontjes van Nederlanders die in de Alpenlanden medische zorg nodig hebben.

Tot op heden zijn er 600 meldingen binnengekomen. Jaarlijks worden er ongeveer 1.600 dossiers van gewonde wintersporters behandeld. Indien de slechte sneeuwcondities aanhouden kan dit aantal nog stijgen. Slechte sneeuw zorgt voor meer valpartijen en ongelukken. Het sluiten van pistes zal zorgen voor meer drukte op andere pistes.

Voorkom blessures

Eurocross raadt skiërs en wintersporters aan om vooral fit en goed voorbereid de skipiste op te gaan. Een arts verbonden aan de Alarmcentrale zegt hierover: “De meeste vakantiegangers zijn niet gewend om een dergelijke sportieve inspanning op grote hoogte in de ijle lucht te leveren en dat betekent dat je voorzichtig moet zijn. Het is aan te bevelen om les te nemen. Een goede instructie zorgt ervoor dat skiën of snowboarden op de juiste wijze beoefend wordt en dat vermindert de kans op blessures”.

Tevens waarschuwt de alarmcentrale voor het gebruik van alcohol op de piste. Het reactievermogen wordt minder en bovendien zorgt alcohol voor een snellere afkoeling van het lichaam.

Reisverzekering met wintersportdekking

Eurocross adviseert alle wintersporters een reisverzekering met wintersportdekking af te sluiten. Mocht er ondanks alle voorbereidingen toch iets mis gaan, dan kan de gedupeerde contact opnemen met de alarmcentrale. De alarmcentrale geeft medisch advies en kan zorgen voor repatriëring (gipsvlucht).

Wintersportletsel top vijf van Eurocross Assistance

De meest voorkomende blessures en letsel tijdens het wintersporten zijn:

  1. Onderbeen- enkel- en kniefractuur
  2. Kniebandletsel
  3. Polsfractuur
  4. Hersenschudding
  5. Bovenarmfractuur

Alarmcentrale

Tijdens de wintersportvakantie staat de Alarmcentrale van je reisverzekeraar 24 uur per dag voor je klaar. Zorg ervoor dat je het nummer van de Alarmcentrale voor je vakantie in je telefoon hebt opgeslagen.

Reisverzekering voorkomt financiële problemen achteraf

Het afsluiten van de juiste reisverzekering is belangrijk, zodat je achteraf niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Bij sommige verzekeraars is er standaard een wintersportdekking bij de doorlopende reisverzekering inbegrepen, maar bij andere verzekeraars dien je deze apart af te sluiten. Let hier op.

Bovendien is het belangrijk dat je de polisvoorwaarden van je reisverzekering doorneemt. Kijk bijvoorbeeld naar de schade die men uitkeert bij blijvende invaliditeit. Let er ook op dat een wintersportdekking niet altijd de kosten vergoedt, wanneer je buiten de piste gaat skiën. Vaak zijn er voor extreme wintersporten aparte reisverzekeringen te verkrijgen. Het is dus van belang dat je goed inschat wat voor een wintersporter jij bent en welke verzekering daarbij past.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739