vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Onderzoek Europese Unie: Europeanen bezuinigen op vakantie

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag In 2012 wil 73% van de Europeanen op vakantie. Dat betekent niet dat de crisis de Europeanen onberoerd laat. Een derde heeft als gevolg van de crisis zijn vakantieplannen aangepast.

Meer Europeanen gaan dit jaar vanwege financiële redenen niet op vakantie.

Onderzoek Europese Unie

Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de Europese Unie onder ruim 30.000 respondenten in de 27 landen van de Unie en zeven andere Europese landen. Het onderzoek is begin januari 2012 uitgevoerd. Volgens de Europese commissaris voor industrie en ondernemerschap Antonio Tajani betekenen deze cijfers dat de toeristische sector ook in 2012 weer gaat groeien: “Dit bevestigt dat toerisme een belangrijke economische aanjager is voor het Europees economisch herstel’.

Vakantie in eigen land populair

In totaal blijft 89% van de Europese vakantiegangers binnen de Unie. De meeste respondenten (52%) willen in eigen land blijven, 37% gaat binnen de Europese Unie op vakantie en een kwart wil naar een land buiten de EU afreizen. De populairste vakantielanden van Europeanen zijn Spanje (10%), Italië (7%), Frankrijk (6%), Griekenland (4%), Duitsland (3%), Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk (3%).

Duur vakantie

De meeste Europese vakantiegangers (41%) willen tussen vier en dertien nachten van huis blijven. Iets meer dan een kwart (27%) wil een korte vakantie met één tot drie overnachtingen realiseren. Eenvijfde (19%) wil langer dan dertien dagen aaneengesloten op vakantie. Twaalf procent weet het nog niet.

Online vakantie boeken

De meeste Europeanen (53%) hebben hun vakantie via internet geboekt en 49% van de vakantiegangers heeft zelf zijn reis uit losse componenten samengesteld. Betrouwbaarste informatiebronnen zijn nog steeds de aanbevelingen van vrienden en familie.

Vakantiemotief

Steeds meer Europeanen gaan op vakantie vanwege rust en ontspanning. In 2011 was dat voor 48% van de Europeanen het belangrijkste vakantiedoel, een toename van maar liefst 12 procentpunt ten opzichte van 2010. Andere belangrijke motieven om op vakantie te gaan zijn zon en strand en het bezoek aan vrienden en familie.

Meer informatie op: europa.eu

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739