vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

De Europeesche over hoog water en overstromingen (Oost)-Europa

Overstroming

De Europeesche over hoog water en overstromingen (Oost)-Europa

Reisverzekeraar de Europeesche geeft een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden over hoog water en overstromingen in (Oost)-Europa.

Annuleringsverzekering

Ik heb een vakantie geboekt in het getroffen gebied en wil deze vakantie annuleren of afbreken. Kan ik de kosten die ik hiervoor maak claimen op mijn annuleringsverzekering?
De kosten voor het annuleren of afbreken van uw reis in verband met de hoge waterstand zijn niet verzekerd. Deze kosten kunnen daarom niet worden geclaimd op de annuleringsverzekering. Heeft u de dekking ‘Samengestelde Reis’ afgesloten op uw annuleringsverzekering en vallen een of meer van de onderdelen uit door de overstroming? Dan worden de annuleringskosten van de overige onderdelen wel vergoed.

In verband met de wateroverlast is mijn reis geannuleerd door mijn reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij. Valt dit binnen de dekking van mijn annuleringsverzekering?
Nee, hiervoor biedt de Annuleringsverzekering geen dekking. Wij adviseren u contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie waar de reis geboekt is.

Reisverzekering

Ik moet door de overstroming langer blijven dan gepland. Blijft mijn reisverzekering geldig?
Ja, uw reisverzekering blijft gedurende die periode van kracht.

Door de overstroming ben ik mijn spullen kwijtgeraakt/zijn mijn spullen beschadigd. Vergoedt mijn reisverzekering deze kosten?
U krijgt een vergoeding voor beschadigde en verloren bagage, inclusief kleren en reisdocumenten. De maximumvergoeding is afhankelijk van de gekozen dekking.

Ik moet door de overstroming extra kosten maken. Kan ik deze kosten claimen op mijn reisverzekering?
U krijgt extra verblijfkosten vergoed, als u later naar huis terugkeert dan gepland. U krijgt ook extra telefoonkosten vergoed. Het maximumbedrag is afhankelijk van uw gekozen dekking. Neem voordat u extra kosten maakt contact op met de Europeesche Hulplijn +31 20 651 57 77. Telefoonkosten voor contact met de Europeesche Hulplijn worden onbeperkt vergoed.

Ik ben op vakantie en kan niet meer in mijn huisje/appartement/hotel door de overstroming. Krijg ik via mijn reisverzekering een vergoeding voor een vervangend verblijf?
Als uitzondering op de voorwaarden krijgt u voor deze gebeurtenis ook een vergoeding voor extra verblijfkosten, maximaal € 450,-, als u door de overstromingen onverwacht niet meer in uw huisje, appartement of hotel kunt verblijven. U moet wel kunnen aantonen dat deze kosten noodzakelijk en extra waren.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739