vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Europeesche reisverzekering: Wat te doen als je een dokter nodig hebt?

Heerlijk op vakantie en lekker ontspannen onder een stralende zon. Toch kan het mis gaan. Je eet iets verkeerd, krijgt plotseling uitslag of voelt je beroert. Het is dan prettig als je een beroep kan doen op je reisverzekering van de Europeesche.

Moet je tijdens je reis extra (geneeskundige) kosten maken? En wil je dat jouw reisverzekering hiervoor een vergoeding verstrekt? Bel dan altijd eerst met de Hulplijn/alarmcentrale van de Europeesche. Extra onvoorziene kosten komen alleen voor vergoeding in aanmerking als die zijn gemaakt in overleg met en na toestemming van de Europeesche Hulplijn, SOS-International of de Europeesche.

Heb je belangrijke hulpnummers bij de hand voor het geval dat?

Sla belangrijke nummers op in je telefoon. Of download de Hulp op Zak-app van de Europeesche. Daarmee heeft u de nummers van alle Nederlandse alarmcentrales bij de hand.

Dokter nodig in het buitenland?

Als je een arts nodig hebt in het buitenland, raden wij je  aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met de Europeesche hulplijn (+31 20 6515 777). De medewerkers kunnen je verwijzen naar een goede arts in de buurt van uw vakantieadres. Neem altijd je zorgverzekeringspas mee op reis, want daarmee bewijs je dat je verzekerd bent voor medische hulp binnen Europese landen. Waarschijnlijk staat op je zorgpas “European Health Insurance Card” of het symbool daarvoor. Zo niet, dan kan je een speciaal formulier bij je zorgverzekeraar aanvragen waarop staat dat je voor medische kosten verzekerd bent in Europa.

Laat familie en reisgenoten ook weten waar je verzekerd bent en welke alarmcentrale ingeschakeld moet worden in geval van nood.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739