vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Europeesche: Situatie Egypte en je reis- en/of annuleringsverzekering

Logo-Europeesche Op 31 oktober vond een ramp plaats met een Russisch passagiersvliegtuig. Dit vliegtuig vertrok uit Sharm el Sheikh en stortte neer in de Sinaï-woestijn.

Indien u een vakantie heeft geboekt naar Egypte, dan heeft u mogelijk vragen over de dekking van uw verzekering bij de Europeesche. De antwoorden op deze vragen vindt u hier.

Annuleringsverzekering

Ik heb een reis geboekt naar Egypte. Vanwege het negatieve reisadvies gaat mijn reis niet door. Vallen deze kosten onder de dekking van mijn annuleringsverzekering?
Wanneer uw reis wordt geannuleerd, heeft u recht op 100% vergoeding van de reisorganisatie. Voor meer informatie adviseren wij u hierover contact op te nemen met de reisorganisatie waarbij u de reis heeft geboekt.

Ik ben door mijn reisorganisatie vervroegd teruggehaald van mijn vakantie in Egypte. Vergoedt mijn annuleringsverzekering mijn ongebruikte reisdagen?
De standaard Annuleringsverzekering biedt geen dekking voor ongebruikte reisdagen door een onrustige situatie op uw vakantiebestemming.
Heeft u een Allrisk Annuleringsverzekering afgesloten? En heeft u geen recht op vergoeding van uw reisorganisatie, hotel of vervoersmaatschappij? Dan krijgt u een vergoeding van 75% van de reissom voor de ongebruikte reisdagen.

Door de aanslagen op vliegtuigen durf ik niet meer te vliegen. Heb ik recht op een vergoeding van mijn annuleringsverzekering?
De standaard Annuleringsverzekering biedt geen dekking als u niet meer durft te vliegen.
Heeft u een Allrisk Annuleringsverzekering afgesloten? Dan krijgt u een vergoeding van 75% van de annuleringskosten.

Reisverzekering

Ik ben in Egypte op vakantie en word door de reisorganisatie teruggehaald naar Nederland. Kan ik deze kosten claimen op mijn reisverzekering?
De reisverzekering vergoedt geen kosten voor eerdere terugkeer naar Nederland. Wij raden u aan om contact op te nemen met uw reisorganisatie. Mogelijk heeft u vanwege de situatie in Egypte recht op een vergoeding van het Calamiteitenfonds. Kijk hiervoor op www.calamiteitenfonds.nl.

Ik heb telefoonkosten moeten maken in verband met de situatie in Egypte. Vergoedt mijn reisverzekering deze kosten?
Telefoonkosten die u maakt in contact met de Europeesche Hulplijn vergoeden wij altijd. Of u een vergoeding krijgt voor overige telefoonkosten hangt af van de dekkingen die u heeft gekozen.

Neem voordat u extra kosten maakt eerst contact op met de Europeesche Hulplijn, (tel) +31 20 65 15 777. Dan weet u gelijk of u de extra kosten vergoed krijgt.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739