vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Europeesche Verzekeringen: Vragen over situatie op Kos na aardbeving

In de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 juli is de Zuidwest kust van Turkije en het Griekse eiland Kos getroffen door een zware aardbeving. Het epicentrum van de beving lag 10 kilometer van de kust van de Turkse toeristische badplaats Bodrum. Bodrum en Kos zijn beide een toeristische trekpleister en populair onder Nederlanders.

Bent of gaat u naar één van deze plaatsen op vakantie? Dan heeft deze gebeurtenis misschien invloed op uw reis. Hier leest u in welke situaties de reis- of annuleringsverzekering van de Europeesche vergoeding biedt.

Heeft u vragen over uw reis of verblijf?
Neem in alle gevallen eerst contact op met uw reisorganisatie, hotel of vervoersorganisatie. Wellicht bieden zij een alternatief of kunnen zij u informeren over andere mogelijkheden. Ook over de mogelijkheden voor uw retourvlucht.

Wilt u uw reis annuleren?
Wij kunnen ons voorstellen dat deze aardbeving mogelijk gevolgen heeft voor uw reisbestemming; bijvoorbeeld dat u door schade aan uw hotel- of appartementsverblijf hier niet meer terecht kunt. Of dat het gebied van uw vakantiebestemming niet meer (goed) toegankelijk is. Informeert u eerst bij uw reisorganisatie over de mogelijkheden. Als u uw reis wilt annuleren en een annuleringsverzekering bij de Europeesche heeft afgesloten, worden de kosten niet altijd vergoed.

Heeft u een doorlopende- of kortlopende annuleringsverzekering, zonder een Allrisk dekking, afgesloten? Dan vergoedt de Europeesche helaas geen annuleringskosten of niet gebruikte reisdagen. Hier is sprake van een natuurramp. Deze vallen niet onder de dekking van de standaard annuleringsverzekering.

Heeft u een doorlopende- of kortlopende annuleringsverzekering met een Allrisk dekking? Dan vergoeden wij u de gemaakte kosten voor het annuleren van uw reis. De vergoeding bedraagt 75% van de annuleringskosten of van de niet gebruikte reisdagen, zolang u uw reis geboekt heeft vóór 21 juli 2017.

Heeft u extra reis- en verblijfskosten omdat u niet weg kunt van Kos?
Kunt u nog niet kunt terugkeren naar Nederland en maakt u hierdoor extra kosten voor uw reis en verblijf? Mogelijk heeft u recht op een vergoeding voor onvoorziene en noodzakelijke extra reis- en verblijfskosten die u moet maken door de aardbeving. Dit is afhankelijk van de door u afgesloten verzekering. Raadpleegt u daarom de voorwaarden om na te gaan of u hier recht op heeft.

Heeft u uw bagage verloren of is deze beschadigd door de aardbeving?
Het verlies van of schade aan uw bagage wordt vergoed als u bij uw reisverzekering de extra bagagedekking heeft afgesloten. De hoogte van uw vergoeding is afhankelijk van de soort dekking die u heeft afgesloten. Bekijk in uw polis of voorwaarden voor welke vergoeding u in aanmerking komt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739