vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Faillissementsfraude in reisbranche, reisbureau doorzocht door FIOD

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers

Turkije

De FIOD heeft onder leiding van het functioneel parket dinsdag doorzoekingen gedaan in een strafrechtelijk onderzoek naar faillissementsfraude.

Het betreft een Nederlands reisbureau in de Turkse reisbranche uit de omgeving van Leiden.

Het vermoeden bestaat dat circa 850.000 euro bestemd voor aanbetaling van vliegreizen en hotelaccommodaties in Turkije in werkelijkheid nooit voor dit doel zijn gebruikt.

Kort na de overboekingen heeft het Nederlandse reisbureau zich failliet laten verklaren en zodoende een groot aantal reizigers gedupeerd. Het onderzoek is gestart naar aanleiding van een melding van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) bij de FIOD.

De FIOD heeft dinsdag doorzoekingen gedaan in een woonhuis en een bedrijfspand. Daarbij is administratie in beslag genomen. Ook is beslag gelegd op twee woningen, een bedrijfspand, een garagebox en aandelen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739