vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
 • Europeesche verzekeringen
 • Unigarant
 • Allianz
 • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Familie, vrienden of een partner uit het buitenland verzekeren

Familie, vrienden of een partner uit het buitenland verzekeren

Familie, vrienden of een partner uit het buitenland verzekeren

Wanneer je familie, vrienden, of een partner uit het buitenland laat overkomen naar Nederland, moet je rekening houden met een aantal regels en voorwaarden.

Buitenlanders die niet in de Europese Unie (EU) of Europese Economische Ruimte (EER) wonen, moeten een visum aanvragen. Om een visum te kunnen aanvragen is een verzekering met dekking tegen ziektekosten en repatriëring verplicht. De dekking tegen ziektekosten moet minimaal € 30.000,- bedragen.

Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance

Allianz Global Assistance heeft hiervoor een speciale reisverzekering die aan de voorwaarden voor een toeristenvisum voldoet: de Travel Risk Insurance. De  Travel Risk Insurance is eigenlijk een reis- en/of annuleringsverzekering voor buitenlandse reizigers die naar Nederland komen voor een bepaalde periode.

De Travel Risk Insurance heeft een uitgebreide dekking: SOS-kosten en/of medische kosten. Er is een Europadekking voor personen uit Europa die ook reizen binnen Europa. Er is Werelddekking voor personen van buiten Europa of die reizen buiten Europa. Wintersport en bijzondere sporten kunnen tegen een premieverhoging meeverzekerd worden, echter alleen binnen Europa. De maximale reisduur van de Travel Risk Insurance is 90 dagen. Er geldt een maximum leeftijd van 69 jaar.

Je kan tevens een annuleringsverzekering afsluiten voor je buitenlandse gasten, indien de reis in Nederland geboekt is.

Schengenvisum

Indien familie of een partner uit het buitenland naar Nederland komen voor een kort verblijf, dan wordt daar onder verstaan een verblijf van maximaal 90 dagen. Het kan zijn dat je familie of vrienden uit een land komen waar het verplicht is om een inreisvisum voor Nederland aan te vragen. Dit heet een Schengenvisum, in de volksmond ook wel visum kort verblijf of toeristenvisum genoemd.

In een periode van 180 dagen mag je maximaal 90 dagen in Nederland verblijven met je Schengenvisum. Een voorbeeld: wanneer iemand 90 dagen in een Schengenland of door een aantal van de Schengengebieden gereisd heeft, mag deze persoon na 90 dagen buiten de Europese Unie zijn geweest weer opnieuw naar het Schengengebied komen. De 90 dagen mogen ook verdeeld worden over de totale duur van 180 dagen.

Buitenlandse familie of een partner uit een niet-Schengenland moeten zich binnen drie dagen na aankomst in Nederland, zich melden bij de vreemdelingenpolitie. Een uitzondering hierop is, wanneer men verblijft op een camping of in een hotel.

De inwoners van de onderstaande landen moeten een Schengenvisum aanvragen:

Afghanistan India Oezbekistan
Algerije Indonesië Oman
Angola Irak Oost-Timor (Timor Leste)
Armenië Iran Pakistan
Azerbeidzjan Ivoorkust Palau
Bahrein Ivoorkust Palestijnse Autoriteit
Bangladesh Jamaica Papoea-Nieuw-Guinea
Belarus Jemen Peru
Belize Jordanië Qatar
Benin Kaapverdië Rusland
Bhutan Kameroen Rwanda
Birma (zie Myanmar) Kazachstan Saint Lucia
Bolivia Kenia Saint-Vincent en de Grenadines
Botswana Kirgizië Salomons Eilanden
Burkina Faso Kiribati Samoa
Burundi Koeweit São Tomé en Principe
Cambodja Kosovo Saoedi-Arabië
Centraal Afrikaanse Republiek Laos Senegal
China (Volksrepubliek) Lesotho Sierra Leone
Colombia Libanon Sudan
Comoren Liberia Somalië
Congo (Brazzaville) Libië Sri Lanka
Congo Democratische Republiek Madagascar Suriname
Cuba Malawi Swaziland
Djibouti Malediven Syrië
Dominica Mali Tadzjikistan
Dominicaanse Republiek Marokko Taiwan
Ecuador Marshall Eilanden Tanzania
Egypte Mauritanië Thailand
Equatoriaal Guinee Micronesië Togo
Eritrea Moldavië Tonga
Ethiopië Mongolië Trinidad en Tobago
Fiji Mozambique Tsjaad
Filipijnen Myanmar (voormalig Birma) Tunesië
Gabon Namibië Turkije
Gambia Nauru Turkmenistan
Georgië Nepal Tuvalu
Ghana Niger Vanuatu
Grenada Nigeria Verenigde Arabische Emiraten
Guinee Noordelijke Marianen (Eilanden) Vietnam
Guinee-Bissau Noord-Korea Zambia
Guyana Oeganda Zimbabwe
Haïti Oekraïne Zuid-Afrika

Wanneer je vrienden, familie of een partner uit een Schengengebied laat overkomen naar Nederland, dan heb je geen visum nodig. Zij moeten wel aan de volgende eisen voldoen om toegelaten te worden in Nederland:

 • Een geldig paspoort hebben.
 • Voldoende geld bezitten.
 • Het doel van de reis aannemelijk kunnen maken.

Ook voor deze groep kan het belangrijk zijn een reisverzekering af te sluiten.

Reisverzekering voor Schengenvisum

Een belangrijke voorwaarde om een visum te kunnen verkrijgen, is een medische reisverzekering. Bij de visumaanvraag moet de aanvrager kunnen aantonen dat er een medische reisverzekering is afgesloten. De geldigheid van deze reisverzekering dient gelijk te zijn aan de totale reisduur. Ook moet de reisverzekering geldig zijn in alle Schengenlanden. De reisverzekering moet dekking bieden voor repatriëringskosten en medische kosten. De dekking voor medische kosten moet minimaal € 30.000,- bedragen.

Je kunt hier, op de website van Reisverzekeringblog.nl, eenvoudig zelf de premie berekenen en een reisverzekering afsluiten voor een visum.

Let op: mocht een visum worden afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de premie terug of er wordt niet geïncasseerd.

Travel Risk Insurance – Allianz Global Assistance

Premie voor inwoners van Europa en de landen om de Middellandse zee: € 2,- per persoon.

Premie voor niet Europese inwoners: € 3,- per persoon.

De poliskosten bedragen eenmalig € 4,50

Eigen risico geneeskundige kosten € 45,-

Europadekking (inclusief Schengen) of werelddekking.

Let op: Deze verzekering is alleen af te sluiten voor personen tot en met 69 jaar!

Allianz-AfsluitButton
Lees hier het dekkingsoverzicht en de voorwaarden van de Travel Risk Insurance

Meest gestelde vragen over een visumreisverzekering

Vraag: Kan ik in Nederland een reisverzekering afsluiten voor mijn familie, partner, vriendin in het buitenland?
Antwoord: Ja, dat is geen probleem. Jij bent dan verzekeringsnemer (betaald de premie) en de buitenlandse gast is de verzekerde.

Vraag: Wat gebeurt er als de visumaanvraag wordt afgewezen, ben ik dan de premie kwijt?
Antwoord: Nee, wanneer een visumaanvraag wordt afgewezen, betalen wij de volledige premie terug.

Vraag: Kan ik de polis opsturen naar het buitenland zodat mijn vriend, vriendin, familie deze kan overleggen op de Nederlandse ambassade?
Antwoord: Ja. Wij sturen de polis digitaal per e-mail naar je toe (inclusief de voorwaarden). Je kunt de polis dan e-mailen naar je buitenlandse gast. Wij verzenden de polis tevens per post.

Vraag: Kan ik een Engelstalige verklaring krijgen dat ik deze verzekering heb afgesloten?
Antwoord: Ja. Vermeld het op de aanvraag of stuur ons een e-mail met het polisnummer en je gegevens. Wij zorgen dan voor een Engelstalige verklaring.

Vraag: Hoe lang duurt het voordat ik de polis ontvang?
Antwoord: In principe dezelfde dag of de volgende dag. Aanvragen die wij in het weekend ontvangen worden op maandag door ons verwerkt.

Vraag: Indien de datum wijzigt van de visumperiode, kan ik dan de verzekering laten aanpassen?
Antwoord: Voordat de polis is ingegaan kunnen wij de ingangsdatum en/of einddatum van de polis aanpassen, geen enkel probleem.

Vraag: Waarom is het verstandig om een reisverzekering voor een visumaanvraag in Nederland af te sluiten?
Antwoord: Indien er sprake is van een garantstelling (de buitenlandse gast logeert bij de garantsteller) dan is de reisverzekering ook ter financiële bescherming van die persoon. Met een Nederlandse reisverzekering val je onder het Nederlandse recht. Nederlandse verzekeraars staan onder streng toezicht en zijn meestal betrouwbaarder dan buitenlandse verzekeraars. Dat is in geval van hoge kosten wel een prettig idee.

Vraag: Mijn vriendin is zwanger en komt naar Nederland. Vallen controles en een (ziekenhuis)bevalling ook onder de reisverzekering?
Antwoord: Nee, daar is deze reisverzekering niet voor bedoeld. De kosten voor zwangerschap zijn voor eigen rekening.

Vraag: Zijn bestaande kwalen en ziektes ook verzekerd met deze reisverzekering?
Antwoord: Kwalen en klachten die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd en komen daarom niet voor vergoeding in aanmerking. De reisverzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten in Nederland of andere Schengenlanden.

Vragen?

Heb je andere vragen over een reisverzekering voor een Schengenvisum of wil je deskundig advies? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail:info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 27 reacties

 1. Als ik zo’n reisverzekering afsluit en ze wilt niet meer komen of de aanvraag van de visum gaat niet goed, krijg ik dan wel mijn geld terug?

 2. De schoonouders die naar Nederland willen komen zijn ruim boven de 70. Hoe kunnen wij de verzekering goed en goedkoop regelen.
  BVD

 3. Stel, de inreis naar nederland is 5 weken later dan gepland, hoe zit het dan met de geldigheid van de verzekering? Kun je de data van de kosteloos verzekering periode aanpassen?

 4. Stel de buitenlandse gast komt in het ziekenhuis vlak voor einddatum vd verzekering, ziekenhuiskosten zijn dan 30 dagen extra gedekt maar hoe zit het met extra reiskosten zoals omboeken ticket of als hij bijvoorbeeld door ongeval met speciaal vervoer naar huis moet? zijn deze kosten dan ook nog gedekt? en zo is dit zo bij alle 3 de bovengenoemde verzekeringen?

 5. Als ik een vriend uit Kenia over laat komen is en een minimale dekking van 30.000 euro zijn. Is dat bij deze verzekering het geval?

 6. Mijn schoonmoeder komt over uit Argentinië, Argentinië staat niet bij de lijst van visum aanvragen.

  Wat voor een verzekering kan ik dan het beste afsluiten?

 7. Mijn vriendin komt uit Panama heeft net een ongeluk gehad en heeft pennen in haar voet. Zij mag hier in nederland als ze er is ook blijven omdat we de aanvraag tot voorlopig verblijfsvergunning succesvol hebben afgerond. Deze pennen zullen er in Nederland uit moeten gehaald, ze moet zich dus direct verzekeren, kan ik een ‘gewone’ ziekte kosten verzekering voor haar afsluiten? Wat voor verzekering moet ik dan afsluiten?

 8. goedmiddag , mijn vriend komt uit Algerije , hoe moet hij aan een gezondheidsverklaring komen daar en wordt die meteen geaccepteerd door jullie , niet dat die nog moet worden vertaald o.i.d.?

 9. Ik zie het al. Ik wil iemand uit Kenia naar Nederland laten komen voor een vakantie. Dus dan hebben we de Travel Risk Insurance nodig (met werelddekking).
  Dan heb ik nog een vraag: Wordt deze verzekering echt door alle autoriteiten erkend? De autoriteiten hebben namelijk een lijst opgesteld met 23 erkende vezekerings-maatschappijen. En deze stond er niet bij. Maar misschien is hun lijst niet volledig. (Uw verzekering heeft het voordeel, dat die vanuit Nederland is af te sluiten. Bij die andere kan dat waarschijnlijk niet!!)

  • Beste Peter, jazeker. Deze verzekering wordt wereldwijd geaccepteerd op ambassades en consulaten. Een Engelstalige verklaring en Engelstalige polisvoorwaarden zijn ook mogelijk. Nog een voordeel: mocht het visum worden afgewezen dan laten wij de verzekering vervallen hoef je geen premie te betalen.

   • Dank u wel ! Waarschijnlijk gaan we gebruik maken van jullie diensten! Maar het kan nog wel een aantal maanden duren. We zijn bezig met alle voorbereidingen.

 10. Inmiddels heb ik de reisverzekering voor mijn vriendin uit Kenia afgesloten. Het is nog veel eerder dan ik gedacht had! Vandaag kreeg ik de polis. Maar waarom staat op de polis niet vermeld, dat het verzekerde bedrag 30.000 euro is? Dit is namelijk van groot belang voor de ambassade waar het visum is aangevraagd! Mijns inziens is dit een punt ter verbetering voor jullie.

  • Beste Peter, verzekeraars kiezen er voor om de verzekerde bedragen in de productvoorwaarden te zetten. Anders komt het polisblad helemaal vol te staan en dat komt de leesbaarheid niet ten goede. Je kan, als je dat wilt, een Engelstalige verklaring krijgen met daarop de verzekerde bedragen. Die kan je met een e-mailtje en de vermelding van je polisnummer aanvragen: info@reisverzekeringblog.nl

 11. Ben Nederlander woon in Indonesië met een Nederlandse nationaliteit, heb mijn ziektekosten verzekering lopen in Indonesië en dekt alleen Indonesië, wil nu naar Nederland voor familie bezoek voor 3 weken, heb dus een reis en ongevallen verzekering nodig omdat ik geen ingezetene meer ben in Nederland mijn vraag waar kan ik terecht voor zo’n verzekering.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *