vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Frankrijk belangrijkste vakantiebestemming voor Nederlanders

 

Frankrijk belangrijkste vakantiebestemming voor Nederlanders

Frankrijk belangrijkste vakantiebestemming voor Nederlanders

Frankrijk is nog steeds het populairste vakantieland voor Nederlanders, bijna 1 op de 5 lange buitenlandse zomervakanties werden in dit land doorgebracht.

In de zomer van 2015 vierden Nederlanders bijna 10 miljoen keer een langere vakantie in het buitenland. Vooral bestemmingen in Zuid-Europa zijn in trek, dit blijkt uit het Continu Vakantieonderzoek van het CBS.

Vandaag beginnen de schoolvakanties in de regio Midden-Nederland en gaan Nederlanders weer massaal op zomervakantie. In de zomerperiode van 2015 gingen 11,7 miljoen Nederlanders in totaal 21,7 miljoen keer op reis. Dat zijn gemiddeld bijna twee vakanties per vakantieganger. Hiervan gingen 8,6 miljoen Nederlanders voor een lange vakantie naar het buitenland. Dit betrof 9,7 miljoen vakanties; iets meer dan in 2014 en aanzienlijk meer dan in 2005 (toen nog 8,8 miljoen).

Frankrijk was, net als in voorgaande jaren, met 1,8 miljoen vakanties de populairste bestemming in de zomervakantie. Op enige afstand volgen Duitsland met 1,3 miljoen vakanties en Spanje met 1,1 miljoen vakanties. Andere veel bezochte, zuidelijke en zonnige bestemmingen zijn Italië, Griekenland en Turkije. De Verenigde Staten is het enige niet-Europese land in de top tien.

Top 10 zomervakantielanden 2015

  1. Frankrijk
  2. Duitsland
  3. Spanje
  4. Italië
  5. Griekenland
  6. Turkije
  7. Oostenrijk
  8. België
  9. Groot-Brittannië
  10. Verenigde Staten

Nederlander regelt vakantie vooraf

De meeste Nederlanders kiezen voor hun lange zomervakantie voor zekerheid. In 2015 boekte 84 procent vooraf een accommodatie, het vervoer naar de plaats van bestemming, of beide. Daarnaast ging 4 procent naar een eigen zomerhuisje of een eigen caravan op een vaste standplaats. Voor 12 procent van de Nederlanders geldt dat zij op pad gaan zonder vooraf te boeken. De helft van hen verblijft in een woning van familie, vrienden of kennissen, de andere helft vertrekt op de bonnefooi. Die laatste groep wordt overigens steeds kleiner. Tien jaar geleden ging nog 11 procent op de bonnefooi op vakantie.

Met auto of vliegtuig naar de bestemming

Ruim 9 op de 10 Nederlanders reizen voor hun zomervakantie met de auto of het vliegtuig naar de bestemming in het buitenland. Ruim de helft stapt in de auto en 40 procent neemt het vliegtuig. Sinds 2005 is het aandeel vliegvakanties toegenomen (van 34 naar 40 procent) terwijl het aandeel autovakanties is gedaald (van 57 naar 53 procent).

Hotel en pension favoriet

Bijna 4 op de 10 Nederlanders brachten tijdens hun lange buitenlandse zomervakantie in 2015 de nacht door in een hotel, pension of bed & breakfast. Dit is een lichte toename ten opzichte van het jaar daarvoor. Daarnaast zijn caravan of camper, zomerhuis of vakantiebungalow en appartement de meest voorkomende accommodaties. Het verblijf in deze onderkomens nam licht af.

8 miljard euro aan vakantiebestedingen

Nederlanders besteedden in 2015 gezamenlijk ruim 8 miljard euro aan lange, buitenlandse zomervakanties, gemiddeld is dat 831 euro per persoon. Hieronder vallen zowel de kosten van reis en verblijf als de uitgaven ter plaatse.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739