vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Geen Nederlanders in de problemen op de Filipijnen

Buza roept nederlanders dringend op om mali te verlaten Tot nu toe zijn er geen Nederlandse toeristen of expats betrokken bij de ernstige overstromingen op de Filipijnen.

Zowel alarmcentrale SOS International als het ministerie van Buitenlandse Zaken hebben geen hulpverzoeken ontvangen, zo melden woordvoerders.

Tropische storm Washi

Delen van de Filipijnen werden afgelopen zaterdag hard getroffen door de storm Washi. Die ging gepaard met zware regen. Omdat ook uit de bergen water naar beneden stroomt, zijn enkele steden ondergelopen die normaal niet met overstromingen te maken hebben. Veel mensen werden in hun slaap verrast door het water.

Dodental

Tienduizenden hebben hun toevlucht gezocht in hoger gelegen gebieden. Het dodental stond zondag rond het einde van de middag op 650, terwijl nog negenhonderd mensen worden vermist. De zwaarst getroffen steden zijn Cagayan de Oro en het nabijgelegen Iligan. De slachtoffers zijn vooral vrouwen en kinderen.

Washi op weg naar Thailand

Washi wordt morgen in het zuiden van Thailand verwacht. Hoewel iets verzwakt, zal ze voor zware regens zorgen in de provincies Nakhon Si Thammarat, Songkhla en Phatthalung, en de Golf van Thailand. De provincies lijden al dagen onder het slechte weer met overstromingen en grondverschuivingen tot gevolg. De Meteorologische Dienst van Thailand heeft eigenaren van kleine boten geadviseerd een paar dagen niet uit te varen. Vanaf Surat Thani en verder naar het zuiden worden zware regens verwacht.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739