vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Gevaarlijke SARS-variant duikt op in Frankrijk

Gevaarlijke SARS-variant duikt op in Frankrijk

In Frankrijk is wederom de gevaarlijke variant van het SARS-virus bij een mens vastgesteld. Het gaat om iemand die door een andere patiënt is besmet, ze deelden een kamer in het ziekenhuis. Een paar dagen eerder was het virus vastgesteld bij een man die terug kwam uit Dubai. Hij ligt in quarantaine.

Het virus dook vorig jaar september voor het eerst weer op in het Midden-Oosten. In 18 van de 30 bevestigde gevallen is de patiënt aan het virus overleden, waarvan de meeste in Saudi-Arabië. In februari werd ook een besmetting in Groot-Brittannië gemeld. In Nederland is het virus nog niet opgedoken.

Azië

Het is nog niet bekend waar het nieuwe SARS-achtige coronavirus precies vandaan komt en hoe het zich verspreidt. Het zou afkomstig zijn van dieren en gemakkelijk overgaan op mensen. In 2003 bezweken in Azië achthonderd mensen aan SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome). Er ontstond en paniekachtige situatie en veel reizigers uit Europa annuleerden toen een reis of vakantie naar Azië.

Acuut ademhalingssyndroom

SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome) is een ernstig en acuut ademhalingssyndroom. Het gaat soms om een levensbedreigende vorm van atypische longontsteking(pneumonie), waarover tot nu toe nog weinig bekend is. De eerste gevallen verschenen in de Chinese provincie Guangdong, eind 2002. De ziekte is besmettelijk, en verspreidde zich naar Hongkong, en van daaruit naar Vietnam, Canada en andere landen. In China zijn gevallen gemeld vanuit vele delen van het land.

Besmetting

De ziekte wordt veroorzaakt door het SARS-virus en lijkt in ongeveer 5-10% van de gevallen een dodelijke afloop te hebben. Vooral ouderen zijn kwetsbaar maar voor jonge mensen is de infectie gevaarlijk. Besmetting vindt niet alleen plaats via de adem, maar vermoedelijk ook via urine, ontlasting en huidcontact.

De meeste gevallen van besmetting zijn onder de familieleden van patiënten en het medisch personeel dat hen verpleegd heeft. De ziekte is echter wel minder besmettelijk dan de normale griep.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739