vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Gezondheidsproblemen en reizen? Raadpleeg eerst een arts

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers Ga je op reis of op vakantie en val je onder een risicogroep? Dan is het goed om eerst een huisarts te bezoeken.

Wat zijn risicogroepen?

Risicogroepen zijn mensen met gezondheidsklachten of die extra voorzichtig moeten zijn wanneer zij op reis gaan. We noemen de belangrijkste:

  • Zwangere vrouwen.
  • Vrouwen die borstvoeding geven.
  • Gebruikers van bepaalde geneesmiddelen.
  • Personen met een chronische of ernstige ziekte.
  • Reizen met baby.

Zwangere vrouwen
Bespreek je reisplannen eerst met een huisarts of gynaecoloog.

Vrouwen die borstvoeding geven
Raadpleeg je huisarts

Gebruikers van bepaalde geneesmiddelen
Gebruik je geneesmiddelen zoals antibiotica, antidepressiva, bloedstollingsmiddelen, bètablokkers, cortisone, hooikoortsmiddelen enzovoort, bespreek je reis met je huisarts.

Personen met een chronische of ernstige ziekte
Heb je een chronische of ernstige ziekte, zoals een hartziekte, lever- of nieraandoening, diabetes enzovoort?

Ben je recent geopereerd, ernstig ziek geweest of ben je nog in behandeling? Lijdt je aan epilepsie, depressie, angstaanvallen of andere ernstige psychische problemen? Is je milt verwijderd? Ben je HIV seropositief?

In alle genoemde situaties is het raadzaam om je reis vooraf met je arts te bespreken.

Reizen met een baby
Reis je met een baby of met jonge kinderen? Bespreek je reisplannen dan altijd met een huisarts (of een gespecialiseerd vaccinatiecentrum). Basisvaccinaties moeten worden toegediend voordat je gaat reizen. Speciale aandacht moet gegeven worden aan inentingen tegen polio en mazelen. Voor zuigelingen en kinderen onder 1 jaar kunnen de vaccinaties worden aangepast indien je naar een ontwikkelingsland reist.

Bespreek met uw arts de noodzaak van specifieke reisvaccinaties. Reizen naar gebieden waar gele koorts voorkomt en naar gebieden waar malaria heerst, worden afgeraden voor kinderen jonger dan één jaar.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739