vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Goedkoop skiën, kan in Bulgarije, Zwitserland is duur

Wie goedkoop wil wintersporten, doet er goed aan naar Oost-Europa te reizen, dat blijkt uit een onderzoek van Skyscanner.

Hierbij is er gekeken naar de prijzen van de belangrijkste Europese skigebieden en vergeleek men de kosten van zeven overnachtingen in een tweepersoonskamer in een driesterren hotel en huur uitrusting en skipas voor twee personen.

Bulgarije goedkoopst om te skiën

Het voordeligste skigebied is het in Bulgarije gelegen skigebied Borovets. Dit gebied staat al langer op de kaart als budget skigebied en heeft een prima aanbod: Borovets is een van de oudste skigebieden van het land en ligt op 1300 meter hoogte in het Rila-gebergte. Het skigebied is zeer goed, de hoger gelegen en sneeuwzekere gedeeltes zijn ideaal voor beginners en gemiddelde skiërs, de skilessen zijn uitstekend en de après-ski is zeer uitbundig.

Servië moderne skipistes

Een verrassende tweede is Kopaonik in Servië, misschien wel Europa’s meest moderne skigebied met 21 liften waarvan de meesten zeer nieuw zijn. Het hoogteverschil van 521 meter is aan de bescheiden kant, maar het gebied heeft enkele geweldige skipistes. Kopaonik heeft haar traditionele charme behouden, met hutjes met rieten daken langs de piste, waar even opgewarmd kan worden bij een knisperend vuur met warme wijn en hartige snacks. Na het skiën weten de Serven wel hoe een feestje te vieren, met bars en clubs die tot in de vroege uurtjes doorgaan.

Slovenië, goede derde

Het in het zuiden aan Oostenrijk grenzende Slovenië, met als populairste skigebied Krvavec, staat op de derde plaats. Ook hier hoeft geen enkele concessie aan de skibeleving te worden gedaan. Een klein maar erg fijn skigebied, vooral ideaal voor families.

De eer voor de meest exclusieve skigebieden, en dus ook de allerduurste, gaat geheel en al naar Zwitserland. Voor de prijs van een weekje skiën in Verbier is het mogelijk bijna drie weken in Bulgarije te skiën. Op een twintigste plaats staat St. Moritz en Chamonix in Frankrijk eindigt op een 19e plaats. Wie zonder de bank te hoeven beroven toch het liefst in een ‘traditioneel’ skigebied skiet, doet er goed aan te kiezen voor Zell am See in Oostenrijk, deze plaats biedt ook geweldig veel waar voor geld.

Wintersportreis

Een belangrijk kostenaspect is de reis er naar toe. Zo vergeleek men ook de vlucht en transfer van de luchthaven naar de bestemming. Ook dan blijft Bulgarije met afstand de goedkoopste bestemming: voor nog geen € 1000,- voor twee personen komt skiën binnen handbereik.

De transfer van de luchthaven naar Borovets, 7 overnachtingen in een driesterrenhotel, een skipas en huur van uitrusting is bij elkaar nog geen € 385,- p.p. De oorspronkelijke nummer drie van het lijstje, Slovenië, komt inclusief vlucht zelfs op een tweede plaats met een totaal prijskaartje van € 1346,- voor twee personen. Servië heeft last van de wat duurdere vliegtickets naar Belgrado en gaat naar de vijfde plaats met totaalprijs van € 1617,- voor een week skiën per stel. Een andere goede keus voor wie wil vliegen en op de kleintjes wil letten is het Italiaanse Courmayeur: inclusief vliegtickets Geneve, transfer, hotel, huur skiuitrusting en skipas is de prijs € 1507,- per stel.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739