vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

‘Goedkoopste en duurste stranden ter wereld’

Strand-vakantie

Een dag je strand? Op Tahiti zijn strandbezoekers het duurste uit. Een stranddag op La Plage de Maui komt per persoon uit op € 53,24. Voor een spotgoedkoop dagje strand ga je naar Cua Dai Beach in het Vietnamese Hoi An, dat kost per dag gemiddeld 12 euro.

De meeste reizigers stellen een beetje inspiratie wel op prijs als het gaat om het kiezen van de perfecte zomervakantie. Het plannen kan soms veel tijd en moeite kosten. Om een nog completere reiservaring te kunnen aanbieden, heeft TravelBird de 250 beste stranden uit 66 landen wereldwijd op een rijtje gezet en uitgerekend wat een dagje op die stranden kost. De lijst is zo opgesteld dat je gemakkelijk kunt zien op welk strand je het meeste waar voor je geld krijgt. 

Nederland

Ameland heeft volgens het onderzoek het duurste strand in Nederland. Een bezoekje aan het strand op het waddeneiland met water, biertje, lunch, een ijsje en zonnebrandcrème kost gemiddeld € 35,12. Het eiland komt hiermee uit op de 62e plaats van de internationale lijst met in totaal 250 stranden uit 66 landen.

Domburg in Zeeland staat 67e plaats met €35,02. De goedkoopste Nederlandse strandplaats, volgens het onderzoek, is Noordwijk met 31,61 euro.

Op plaats 70, 71, 73, 74 en 76 staan ook Nederlandse stranden: Wijk aan Zee, IJmuiden, Egmond aan Zee, Bergen aan Zee en Texel. Het strand van Scheveningen staat op plaats 83, daar zijn strandgangers € 34,16 kwijt. Een dagje Zandvoort aan Zee (plaats 88) kost zo’n 33,99 euro.

* Kosten zonnebrandcrème uitgerekend door de gemiddelde verkoopprijs te nemen van resort/hotel, hostel en lokale drogist of supermarkt (waar verkrijgbaar)
* Lunchkosten uitgerekend met de gemiddelde kosten van een volledige maaltijd, inclusief drankjes en dessert, voor één persoon bij nabijgelegen (vooral binnen het toeristengebied) verkooppunten inclusief hotels en restaurants
* Kosten bier zijn uitgerekend door de gemiddelde verkoopprijs te nemen van het grootste lokale biermerk samen met de lokale verkoopprijs van Heineken, Budweiser, Becks, Guinness en Foster, waar verkrijgbaar. Indien een specifieke inhoud lokaal niet beschikbaar is, zijn berekeningen uitgevoerd om de prijs voor eenzelfde inhoud te bepalen.
* Kosten water zijn uitgerekend door de gemiddelde verkoopprijs te nemen van de drie grootste lokale merken.
* Kosten ijsje zijn uitgerekend door de gemiddelde verkooprijs van een voorverpakt merkijsje in de hoofdstad van ieder land te nemen. Hierop is, indien van toepassing, een aanpassing gedaan op basis van de prijsverschillen per regio.
* Toegangskosten zijn uitgerekend wanneer een betaling nodig is om het strand te betreden, of wanneer een speciale vorm van reizen nodig is om het strand te bereiken door gebrek aan toegang of door afwezigheid van accommodatie in de buurt.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739