vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Groot-Brittanie ziet af van borg bij visum

Groot-Brittanie ziet af van borg bij visum

De Britse regering zal geen borg vragen bij een visum voor inwoners van Nigeria, Ghana, India, Pakistan, Bangladesh en Sri Lanka.

Later zou het borgsysteem ook voor buitenlanders uit andere landen moeten gaan gelden. Afgelopen weekend liet de regering weten van het plan af te zien.

Eerder was de regering voornemens om visumaanvragers uit genoemde landen een borg van drieduizend pond (ongeveer 3500 euro) te laten betalen. Dat bedrag zouden ze weer terugkrijgen als ze het land zouden verlaten en zich hielden aan de regels voor het verkrijgen van een visum.

Het plan was vooral bedoeld om te voorkomen dat tijdelijke bezoekers van Groot-Brittannië niet zouden terugkeren naar het land van herkomst. Het land heeft te kampen met veel illegale immigranten.

De betrokken landen waren erg boos om de voorgenomen maatregel. Ook leidde het tot ruzie in de coalitie regering.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739