vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

10 handige wintersporttips

Onderzoek: recreatief duiken, wel of niet gedekt op je reisverzekering?

Wintersport is een dure hobby, zeker voor studenten en jongeren. Of je nu gaat skiën, snowboarden, langlaufen of een andere wintersport gaat beoefenen, het blijft duur. Waar op te besparen valt als vakantieganger zijn de overnachting en het eten en drinken.

Een goede reisverzekering en goed materiaal is dan weer onontbeerlijk. In dit artikel heeft ReisverzekeringBlog.nl opgesomd wat je moet meenemen bij een wintersportvakantie en waarop eventueel bespaard kan worden.

Reisverzekering

Als je gaat wintersporten, is de kans op een breuk of ernstige val op de piste aanwezig. Daarom is het afsluiten van een goede reisverzekering erg belangrijk. Repatriëringskosten, omdat je terug naar Nederland moet worden gebracht, kunnen als snel oplopen in de duizenden euro’s. Ook kunnen je dure ski’s en toebehoren gestolen worden en dat kan je veel geld kosten.

Wintersport uitrusting

De gehele skiuitrusting koop je niet zomaar even bij de winkel om de hoek. Beter is het, mocht je voor de eerste keer of niet vaak hebben geskied, om een uitrusting te huren. Je hoeft deze dan niet mee te nemen op reis. Vaak zitten bij de huur ook al kosten in, dat je verzekerd bent tegen beschadiging of diefstal. En als laatste is het kopen van een geheel nieuwe uitrusting vaak te duur voor studenten of jongeren.

Ski Kleding

Goede en beschermende wintersportkleding is niet goedkoop. Toch is het kopen van de juiste kleding noodzakelijk. Met slechte kledij heb je het de hele dag door koud, ben je de hele dag  nat, kun je snel iets oplopen en jezelf blesseren.

Vervoer

Voor een vakantie vanaf Nederland naar één van de wintersportlanden zijn verschillende vervoersmogelijkheden. Ga je met de auto, dan moet je een aantal veiligheidsmaatregelen treffen. Winterbanden en sneeuwkettingen zijn onmisbaar. Het is verstandig om je auto te laten controleren bij een garage. Voordat je weggaat moet je ook denken aan eventuele tolkosten en voldoende brandstof voor de reis.

Ook kun je met de trein gaan, bijvoorbeeld de Thalys Sneeuw of Treski. Een treinreis is snel en voordelig. Met het vliegtuig naar je bestemming kan ook, echter is de ruimte voor bagage wel beperkt en een ticket is meestal vrij duur.

Skipas

De prijs van je skipas hangt het af van het skigebied waar je naar toe wil. Hoe sneeuwzekerder (bijvoorbeeld gebieden met een gletsjer) en hoe groter het gebied is, hoe duurder de pas. Op de site ‘Wintersportkeuze.nl’ zijn gebieden beoordeeld op de ideale wintersportvakantie. Je kunt zo uitzoeken welk wintersportgebied, het beste bij jouw situatie past.

Lessen

Voor onervaren wintersporters zijn lessen aan te bevelen. Je leert sneller hoe je moet skiën of snowboarden. De skileraren leren je ook hoe je jezelf moet beschermen door verschillende valtechnieken. Je leert verder wat je wel en niet moet doen op de piste en hoe te handelen bij calamiteiten.

Overnachting

Voor de overnachting geldt de volgende regel. Hoe dichter je bij de pistes overnacht, hoe duurder een overnachting is. Hierop valt geld te besparen indien je dat wil. Afgelegen logies en een dagelijks ritje op de skibus kunnen vele euro’s schelen.

Après-ski

Voor de meeste jongeren en studenten de nummer één reden om op wintersportvakantie te gaan. Een alcoholische drankje in een skioord is alleen wel prijzig. Zorg dus dat je een gezellige verblijfplaats hebt, waar je met vrienden je eigen après-ski kunt organiseren. Dat kan je geld besparen.

Eten

Nadat je hebt geskied, gesnowboard of een andere wintersport hebt beoefend, wil je goed en lekker eten. In elk restaurants langs de piste kan dat uitgebreid. Nadeel is dat je daar alleen wel het volle pond voor betaald. Eigengemaakte spaghetti of macaroni smaakt meestal evengoed. Dat kost je minder geld en je hoeft niet meer naar je appartement te gaan. Je zult alleen moeten afwegen of de tijd die je kwijt bent aan het bereiden van je maaltijd, het geld en de vakantie waard zijn.

Vrienden

Wanneer je met vrienden of bekenden op vakantie gaat kan dit in de kosten schelen. Hotels en skiresorts bieden namelijk groepskortingen aan. Hoe groter de groep, hoe meer geld er per persoon bespaart kan worden.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739