vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Hotelprijzen in EK-gastlanden Polen en Oekraïne gestegen

Reizigers naar peru opgepast: toename gele koorts gevallen Belangrijke sportevenementen hebben grote invloed op hotelprijzen. Ook het huidige EK voetbal heeft impact op de hotelprijzen in Polen en Oekraïne.

Met prijsstijgingen van ruim 150 procent ten opzichte van vorig jaar betalen fans aanzienlijk meer voor hun hotelverblijf tijdens het EK 2012, zo laat Hotel.com weten.

Hotelprijzen Oekraine

Vooral de Oekraïense hotelmarkt profiteert van het toernooi. De algehele hotelprijs is er met 44 procent gestegen ten opzichte van een jaar geleden. In Oekraïne betalen reizigers gemiddeld € 200 per hotelovernachting in juni 2012.

Van alle Oekraïense speelsteden laat Lviv de sterkste stijging zien. Voetbalfans uit Denemarken, Portugal en Duitsland die hun nationale elftallen tijdens de groepsfase willen aanmoedigen in de West-Oekraïense stad betalen gemiddeld € 253 per overnachting. Dat is 151 procent meer dan een jaar geleden.

In Kiev, waar Engeland, Frankrijk, Zweden en thuisland Oekraïne spelen, hebben fans te maken met kleinere prijsstijgingen en minder hoge prijzen. Een hotelovernachting in de hoofdstad kost gemiddeld € 215 per nacht, een stijging van 43 procent ten opzichte van vorig jaar. Ook in speelstad Donetsk is de 34 procent prijsstijging, naar een gemiddelde kamerprijs van € 225 per nacht, minder groot.

Of de hotelprijzen in Charkov – waar het Nederlands elftal haar wedstrijden speelt tijdens de groepsfase – ook sterk zijn toegenomen, is onbekend.

 Land / Stad

Gem. prijs per kamer per nacht in juni 2012

Prijsstijging van jaar-tot-jaar

Oekraïne

€200

44%

Lviv

€253

151%

Kiev

€215

43%

Donetsk

€225

34%

Charkov

onbekend

onbekend

Hotelprijzen Polen

In Polen steeg de algehele hotelprijs met 19 procent naar gemiddeld € 133 per overnachting. De prijzen gingen met een stijging van 55 procent het sterkst omhoog in Poznan, de speelstad van Ierland, Kroatië en Italië, waar een hotelovernachting tijdens het EK gemiddeld € 158 kost. Warschau, dat bekend staat om haar voordelige vijfsterrenhotels, vertoont een stijging van 52 procent naar gemiddeld € 181 per nacht. De hotelprijzen in Gdansk liggen iets lager, een overnachting kost er gemiddeld € 173 na een stijging van 39 procent.

Van alle gaststeden was de prijsstijging veruit het kleinst in het Poolse Wroclaw, waar Griekenland, Rusland en Tsjechië spelen tijdens de groepsfase. De stad aan de rivier de Oder is met een lichte stijging van 7 procent en een gemiddelde kamerprijs van € 102 per nacht een koopje voor voetbalverslaafde reizigers.

 Land / Stad

Gem. prijs per kamer per nacht in juni 2012

Prijsstijging van jaar-tot-jaar

Polen

€133

19%

Poznan

€158

55%

Warschau

€181

52%

Gdansk

€173

39%

Wroclaw

€102

7%

.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739