vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Indonesische eilanden een paradijs voor backpackers

Buza roept nederlanders dringend op om mali te verlaten

Indonesië is een populaire bestemming bij backpackers. Met hun flexibele stijl van reizen is het voor rugzaktoeristen gemakkelijk om snel van het ene naar het andere eiland te hoppen.

Doordat Indonesië erg goed begaanbaar is kan er in korte tijd ontzettend veel ontdekt worden. En veel te ontdekken is er, want toeristen blijven vaak steken bij de welbekende eilanden als Java en Bali. Zowel voor de beginnende backpacker als voor de ervaren avonturier zijn er nog ontelbare verborgen paradijsjes en eilanden die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Volg de locals

In het noorden van Sumatra is het eiland Samosir, midden in het Toba meer, een populaire bestemming bij Indonesische backpackers. Het eiland is het hart van de Batak cultuur en geliefd om zijn historie en prachtige uitzichten. Ook zeker een bezoek waard is het meest noordelijke puntje van Sumatra, het eiland Weh (Pulau Weh). De witte zandstranden en helder blauwe zee maken het een fantastische plek om te relaxen, duiken en snorkelen. De meer ervaren backpacker die op zoek is naar avontuur moet zeker met zijn rugzak richting Kalimantan, het Indonesische deel van Borneo. Hier zijn verschillende nationale parken te bezoeken en is er de mogelijkheid om voor langere tijd door de jungle te trekken.

Feesten tot diep in de nacht

Backpackers die in zijn voor een feestje mogen de Gili eilanden zeker niet missen. Het hoofdeiland, Gili Trawangan, staat bekend als de place-to-be voor feestgangers. Reizigers feesten hier een paar dagen en genieten van de prachtige stranden. Er is altijd wel een café of bar die tot diep in de nacht geopend is. Een echt hoogtepunt zijn de maandelijkse full-moon party’s die georganiseerd worden door de lokale bevolking. Het is een ultieme ervaring om samen met reizigers van overal ter wereld te feesten op het strand.

Spotgoedkoop reizen

De waanzinnige natuur, de relaxte sfeer en natuurlijk de lage prijzen maken Indonesië enorm aantrekkelijk voor backpackers. Een maaltijd met nasi kost makkelijk 50 cent en overnachten kan al vanaf 5 euro. Voor de backpackers is er een groot aanbod aan goedkope accommodaties zoals hostels. Met behulp van internet, een goede reisgids of sociale contacten zijn de leukste en goedkoopste verblijven te vinden. Of het nu aan het strand is of diep in de jungle, als backpacker is het back-to-basic.

Vervoer

Voor backpackers is het in Indonesië relatief makkelijk om een bezoek aan verschillende hotspots te brengen. Om van het ene naar het andere eiland te hoppen kan het beste een ferry of binnenlandse vlucht genomen worden. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn en is de snelste manier om de grote afstanden te overbruggen. Voor vervoer op een eiland zelf is het openbaar vervoer of een taxi aan te raden. Er rijden regelmatig bussen en taxi’s zijn spotgoedkoop ten opzichte van Nederland.

Over Indonesië

De Republiek van Indonesië bestaat uit 17.504 grote en kleine tropische eilanden, gelegen tussen de continenten Australië en Azië. Het land heeft 215 miljoen inwoners en meer dan 200 verschillende etnische bevolkingsgroepen. Vanuit Nederland is Indonesië goed bereikbaar. Vele vliegtuigmaatschappijen zoals KLM (via Singapore) en Cathay Pacific (via Hong Kong) vliegen naar Indonesië. Vanaf 2 juni 2010 is Garuda Indonesia (via Dubai) ook weer gaan vliegen vanaf Schiphol.

Backpackers reisverzekering

De backpackers reisverzekering biedt dekking voor een langere periode dan een doorlopende reisverzekering. Je kunt hem afsluiten voor een periode van maximaal twee jaar. Mocht je tussendoor naar Nederland komen, en je zorgverzekering hebben stopgezet, dan ben je ook hier verzekerd tegen ziektekosten (maximaal 21 dagen).

De backpacker reisverzekering biedt dekking voor reisongevallen, reisbagage, SOS-kosten, rechtsbijstand, aansprakelijkheid, gevaarlijke sporten en medische kosten (aanvullend of volledig). Bij problemen kun je altijd contact kan opnemen met de Alarmcentrale van je reisverzekeraar.

Bij ReisverzekeringBlog kun je eenvoudig een backpackers reisverzekering afsluiten bij de Europeesche of Allianz Global Assistance.

Allianz Global Assistance Globetrotter reisverzekering

Sluit hier een speciale reisverzekering voor backpackers af. Ook geschikt voor studie, stage of werk in het buitenland. Premie berekenen en/of afsluiten:

Globetrotter Reisverzekering

Heb je een vraag over een backpackers reisverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op:

Reisverzekering Blog

Telefoon 055-5400408

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739