vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Is een reisverzekering weggegooid geld?

Onderzoek: recreatief duiken, wel of niet gedekt op je reisverzekering? door Rob Demmers

Je kent het wel, de discussies over reisverzekeringen op verjaardagen en andere familiebijeenkomsten. De clichés en vooroordelen vliegen over tafel. Het zijn oplichters, wel premie vangen maar niet uitkeren en meer van dit soort gebrul.

Ik probeer het altijd wat te nuanceren. Maar ik kijk er dan ook vanuit een ander perspectief naar. Wie ooit eens op bezoek is geweest bij een alarmcentrale van een reisverzekeraar, ziet dat kosten noch moeite worden gespaard om Nederlanders in nood te helpen. Desnoods wordt er een medisch team en een vliegtuig ingezet om je terug te halen naar Nederland. Dan praat je al snel over tienduizenden euro’s aan kosten.

Ook tijdens het drama veroorzaakt door de IJslandse aswolk hebben veel reisverzekeraars zich van hun beste kant getoond. Er is uit coulance veel schadecliams uitgekeerd aan gedupeerden. Hier waren reisverzekeraars niet toe verplicht.

Natuurlijk bereiken ons ook berichten dat reisverzekeraars minder coulant zijn of moeilijk doen wanneer het op uitkeren aan komt. De redactie van Reisverzekering Blog krijgt hierover vrijwel dagelijks vragen en emailtjes. Je zult begrijpen dat wij geen partij in deze kunnen zijn. Hiervoor moet je de stappen nemen die daarvoor staan.

Voor mij persoonlijk is een reisverzekering geen weggegooid geld. Het geeft een plezierig gevoel dat ik, in een vreemd land 24 uur per dag kan terugvallen op een alarmcentrale. Bijvoorbeeld voor een medisch advies.

Daar heb ik wel een paar tientjes voor over.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 6 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739