vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

‘Jongeren onderschatten de gevaren van reizen’

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Beth Holloway, de moeder van de op Aruba verdwenen Natalee Holloway, is een voorlichtingscampagne voor tieners begonnen. Ze wijst jongeren op de gevaren van reizen.

Holloway is er van overtuigd dat de Nederlander Joran van der Sloot haar dochter in de nacht van 30 mei 2005 ‘ontvoerd en vermoord’ heeft, nadat hij haar eerst in een nachtclub gedrogeerd had.

Toeristen doelwit van criminelen

Dit geval staat volgens Holloway niet op zichzelf. Ze ontdekte dat toeristen vaak het doelwit van criminelen zijn. Mannen en vrouwen, vooral tieners, bezoeken Aruba of andere tropische oorden en worden vervolgens gedrogeerd en beroofd. Vaak worden toeristen vastgehouden totdat hun creditcards helemaal zijn leeggehaald, waarschuwde Beth bovendien.

Website met informatie voor jongeren

De moeder van het verdwenen meisje is een website begonnen die reizende tieners moet helpen. Op Mayday360 kunnen jongeren reisinformatie vinden. Daarnaast is er een lijst met Amerikaanse ambassades en consulaten en locaties voor medische hulp.

Meer informatie: www.mayday360.com/

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739