vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Bijna helft jongeren heeft schade of pech gehad tijdens de wintersport

8b5a Hoewel de piste en de après-ski de komende maanden weer lonken, zit een valpartij of schade tijdens de wintersportvakantie in een klein hoekje. Voor jongeren tot 25 jaar geldt dit nog meer dan voor oudere wintersporters.

Circa 46 procent van de jongeren die de afgelopen vijf jaar op wintersport zijn geweest, heeft schade of pech gehad op vakantie (tegenover 37 procent van de oudere wintersporters).

Dat blijkt uit onderzoek van ANWB in samenwerking met onderzoeksbureau Multiscope.

Ook hebben de ondervraagde jongeren vaker te maken gehad met extra kosten omdat ze niet of onvoldoende verzekerd bleken. Dit is 13 procent van de jongeren overkomen (tegenover 8 procent van de oudere wintersporters).

Typische schades van jongeren

De top zes meest voorkomende wintersportschades gemeld door jongeren:

  1. Staken van de vakantie door een val of blessure (18 procent).
  2. Ziekenhuisopname of doktersbezoek (17 procent).
  3. Schade aan ski-uitrusting en andere materialen (17 procent).
  4. Diefstal of verlies van gadgets, zoals smartphone en tablet (12 procent).
  5. Problemen met de reisorganisatie, het vervoersbedrijf of de verhuurder van de accommodatie (7 procent).
  6. Diefstal of verlies van ski-uitrusting (7 procent).

Kopzorgen jongeren

Schade en pech op reis zijn al vervelend genoeg, maar uit het onderzoek blijkt ook dat vier op de vijf jongeren zich zorgen maakt voor vertrek. Jongeren hebben doorgaans meer hoofdbreken dan oudere wintersporters. De grootste kopzorgen zijn: dat iemand uit het reisgezelschap iets overkomt op de piste, dat weer- en de sneeuwcondities tegenvallen en dat ze te maken krijgen met hoge zorgkosten, bijvoorbeeld bij een reddingsactie van de piste. Wat verder opvalt is dat jongeren vaker piekeren over dat hen iets overkomt en dat er geen familie in de buurt is om te helpen of dat de wintersport veel duurder blijkt dan vooraf gedacht.

Onbezorgd op reis

Voor wintersporters die geen risico willen lopen op onverwachte medische kosten, is het belangrijk dat zij een reisverzekering met wintersportdekking en dekking van medische kosten afsluiten. Zowel de zorgverzekering als een standaard reisverzekering dekken over het algemeen niet de kosten van een reddingsactie met een helikopter of ‘banaan’ van de piste of de kosten van een gipsvlucht terug naar huis. Hiervoor is de wintersportdekking van belang. Een goede dekking van medische kosten is belangrijk omdat veel privéklinieken (zeker in wintersportgebieden) hogere tarieven hanteren voor de zorg. Met alleen een standaard reis- of zorgverzekering riskeren vakantiegangers dat ze flink bij moeten betalen wanneer ze onverhoopt in zo’n ziekenhuis belanden.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739