vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Kampeerders VS besmet met levensgevaarlijk virus

Curry Village, Yosemite National Park in Californië

Tienduizend mensen die hebben overnacht in het Yosemite National Park in Californië hebben mogelijk het levensgevaarlijke hantavirus opgelopen. Dat zegt het Amerikaanse centrum voor ziektebestrijding en -preventie.

Het hantavirus is deze zomer vastgesteld in Curry Village, een kampeergebied in Yosemite waar mensen in tenthuisjes kunnen overnachten. Zeker twee mensen zijn als gevolg van een besmetting overleden; vier anderen zijn ziek geworden, maar hebben het overleefd.

Knaagdieren

Tussen 10 juni en 24 augustus hebben ongeveer 10.000 mensen in de zogeheten ‘Signature Tent Cabins’ geslapen. Zodra ze ziek worden, moeten ze zich laten onderzoeken. Het virus heeft een incubatietijd van zes weken.

Het hantavirus wordt overgebracht door knaagdieren. Mensen kunnen besmet raken als ze stofdeeltjes inademen waarin restjes van uitwerpselen, urine of speeksel van besmette knaagdieren zitten. Ook kunnen ze ziek worden als ze besmet voedsel eten of door een dier gebeten worden.

Geen medicijn

De ziekteverschijnselen zijn onder meer koorts, bloedingen, long- en nierproblemen. Volgens Amerikaanse cijfers overlijdt 38 procent van de patiënten aan de ziekte. Er is geen medicijn beschikbaar, maar hoe vroeger een besmetting wordt ontdekt, hoe groter de overlevingskans is.

Bron: NOS.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739