vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Kosovaren mogen in de toekomst zonder visum naar EU reizen

Reizigers naar peru opgepast: toename gele koorts gevallen De Europese Unie wil instemmen met mindere strenge visumregels voor aan aantal landen. Zo kunnen de inwoners van het Balkanland Kosovo kunnen op den duur zonder visum naar Nederland en andere EU-landen reizen.

Dat staat in een routekaart naar visumliberalisering die vorige week in Brussel is gepresenteerd.

Schengenvisum

Nu is het nog zo dat burgers van Kosovo een Schengevsium moeten aanvragen wanneer zijn binnen Europa willen reizen. Maar als de Kosovaarse regering een aantal hervormingen doorvoert zal Brussel de visumeisen liberaliseren. Deze hervormingen hebben te maken met het invoeren van veilige reisdocumenten, grensbewaking en aanpak van georganiseerde criminaliteit.

Routekaart visumvrij reizen

De Kosovaarse minister voor Europese integratie reageerde blij op de routekaart: ”We willen snel zonder visum naar EU reizen. We zullen hard werken om aan de criteria te voldoen”. Kosovo ontstond in 2008 toen het zich afscheidde van Servië. Het telt 1,7 miljoen inwoners. Nog niet alle EU-landen erkennen Kosovo als een onafhankelijk land.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739