vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Lang op reis? Sluit hier een speciale reisverzekering af

Lang op reis? Sluit hier een speciale reisverzekering af
Lang op reis? Sluit hier een speciale reisverzekering af

Ga je lang op reis, zoals backpackers, wereldreizigers, vrijwilligerswerk, stage of werken in het buitenland, dan is een standaard (doorlopende) reisverzekering niet voldoende.

Je kunt hier voor een lang verblijf in het buitenland een speciale reisverzekering afsluiten. Snel en voordelig geregeld. Je ontvangt de polis direct per e-mail. Je hebt al een speciale reisverzekering voor lang verblijf in het buitenland vanaf € 0,32 per dag (exclusief assurantiebelasting).

Lang op reis naar het buitenland

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je voor langere tijd naar het buitenland gaat. Wij noemen een aantal situaties:

 • Een lange vakantie of sabbatical.
 • Stage lopen.
 • In een ander land studeren.
 • Overwinteren in een warm klimaat.
 • Vrijwilligerswerk doen.
 • Werken in het buitenland.
 • Op wereldreis.
 • Een jaartje of meer backpacken.

Natuurlijk moet je dan ook goed verzekerd zijn, bijvoorbeeld tegen ziektekosten. Dat kan volledig, indien je jouw zorgverzekering in Nederland opzegt, of aanvullend om gedekt te zijn tegen hogere medische kosten in het buitenland.

Doorlopende reisverzekering biedt geen oplossing

Vrijwel alle doorlopende reisverzekeringen verzekeren een maximale reisduur van zes aaneengesloten maanden. Bij sommige verzekeraars kan je dit uitbreiden tot een jaar. Dat is niet standaard en soms moet je de langere reisduur extra bijverzekeren. Een kortlopende reisverzekering voor een lange reis is niet handig omdat de premie dan relatief te hoog is.

Speciale ‘Lang op reis’ verzekeringen

Er zijn speciale reisverzekeringen voor Nederlanders die lang op reis gaan. Deze verzekeringen zijn volledig afgestemd op de situatie van reizigers die tot 24 maanden in het buitenland verblijven. Wanneer het om een nog langere periode gaat, heeft alleen OOM een verzekering die dat dekt, de Wonen in het Buitenland-verzekering. De volgende reisverzekering zijn uitstekend geschikt voor lange reizen tot 24 maanden:

 • De Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance – voor verblijf van maximaal twee jaar in het buitenland (reisverzekering én ziektekostenverzekering voor werken in het buitenland).

De voordelen van dit soort speciale reisverzekeringen voor lang op reis, zijn:

 • Een reisduur van langer dan een jaar is mogelijk
 • Tijdelijke terugkeer naar Nederland is toegestaan
 • Studie en vrijwilligerswerk is meeverzekerd
 • Werken tijdens de reis is toegestaan (bij de Globetrotter verzekering)

Denk er aan dat als je gaat werken tijdens je verblijf in het buitenland (bijvoorbeeld vakantiewerk, vrijwilligerswerk, of tijdelijk werk) dit niet op een doorlopende reisverzekering meeverzekerd is.

Let er daarnaast ook op dat als je langer dan een jaar in het buitenland verblijft en daar gaat werken (ook vrijwilligerswerk of studeren), je mogelijk jouw basiszorgverzekering moet opzeggen. Je kunt daarvoor de dekking medische kosten volledig meeverzekeren (Globetrotter Verzekering).

Meer informatie:

Vragen?

Wil je meer informatie over een reisverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739