vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

LCR: Middelen met DEET nog steeds belangrijk ter voorkoming van ziekte op reis

Middelen met DEET nog steeds belangrijk ter voorkoming van ziekte

Middelen met DEET nog steeds belangrijk ter voorkoming van ziekte

Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) dat zich bezig houdt met preventie van ziekte bij reizigers, laat weten dat middelen met DEET nog steeds belangrijk zijn ter voorkoming van ziekte.

Muggen wennen aan de geur van DEET

Op 20 februari 2013 werd in het wetenschappelijk tijdschrift PlosOne een artikel gepubliceerd over een onderzoek naar de werking van anti-muggenmiddelen die DEET bevatten. Uit het onderzoek bleek dat muggen van het type Aedes Aegypti (die onder andere dengue of knokkelkoorts en gele koorts overdragen) snel wennen aan de geur van DEET. Deze muggen kunnen na enige tijd toch iemand bijten die zich met DEET heeft ingesmeerd, zeker als er geen makkelijker prooi in de buurt is. De Nederlandse media hebben uitgebreid over dit onderzoek bericht. Niet bekend is of dit zelfde effect ook optreedt bij Anopheles muggen, de soort mug die malaria veroorzaakt.

DEET nog steeds werkzaam

Uit het onderzoek kan zeker niet geconcludeerd worden dat DEET niet meer werkzaam is; bij herhaling is aangetoond dat middelen waarin DEET zit beter werkzaam zijn dan andere middelen om muggenbeten te voorkomen. Dengue wordt door Nederlandse reizigers regelmatig opgelopen, vaak belanden mensen er zelfs mee in het ziekenhuis. Elk jaar overlijden nog steeds enkele Nederlandse reizigers aan malaria.

Het advies om goed te smeren met DEET blijft dus belangrijk en voorkomt een groot deel van ziekten die via muggen worden overgebracht, zoals malaria en dengue.

 

Ga wijs op reis! – advies van het Ministerie van Buitenlandse zaken:

Een reisverzekering met dekking van medische kosten in het buitenland is belangrijk. Medische voorzieningen zijn in het buitenland vaak extreem duur.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739