vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Londen nog steeds populairste stad bij Nederlanders

Londen is ook in de eerste helft van 2016 de populairste stad onder Nederlandse reizigers. In de Engelse hoofdstad waren van alle internationale steden de meeste hotelkamers geboekt door Nederlandse reizigers in de eerste helft van 2016.

Dit blijkt uit boekingsgegevens van de Hotel Price Index™ van Hotels.com. Andere topbestemmingen zijn Berlijn, New York, Parijs en Bangkok.

Londen als ideale city trip bestemming

Een korte reistijd, een taal die we allemaal begrijpen en een authentieke cultuur; Londen is helemaal hip. Londen wordt vaak aangeduid als dé plek om kerstinkopen te doen, maar Londen is onder Nederlandse reizigers niet alleen in de feestmaanden populair. In de eerste helft van 2016 zijn er in de stad van de Big Ben namelijk de meeste hotelkamers geboekt door Nederlanders. Daarmee behoudt Londen haar positie als buitenlandse topbestemming onder Nederlandse reizigers.

Top 10 van populaire steden

Buitenlandse topbestemmingen onder Nederlandse reizigers in de eerste helft van 2016, vergeleken met de eerste helft van 2015:

  1. Londen (1)
  2. Berlijn (3)
  3. New York (2)
  4. Parijs (4)
  5. Bangkok (8)
  6. Barcelona (5)
  7. Las Vegas (9)
  8. Rome (6)
  9. Dubai (12)
  10. Antwerpen (10)

Londense hotelkamerprijzen iets gedaald

In de eerste helft van 2016 betaalden Nederlanders gemiddeld € 157 voor een hotelkamer in Londen, vergeleken met € 167 in de eerste helft van 2015. De gemiddelde prijs is daarmee 6% gedaald. Dit is nagenoeg gelijk aan de daling van 5% in hotelkamerprijzen in heel Engeland, betaald door Nederlanders. Het grootste prijsverschil was waarneembaar in de driesterrenhotels, waar kamerprijzen in de eerste helft van 2016 met 10% daalden ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739