vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Medische app van alarmcentrale SOS International valt in de prijzen

SOS MediTolk App, dé medische taalhulp voor reizigers, heeft afgelopen week de internationale IAG Innovation Award 2017 gewonnen.

Alarmcentrale SOS International lanceerde afgelopen zomer de SOS MediTolk App. In deze app kunnen reizigers op een eenvoudige manier hun (chronische) ziektebeeld invoeren en in tientallen talen laten vertalen. Dit kan miscommunicatie met buitenlandse medische hulpverleners – met mogelijk ernstige fouten of verkeerde diagnoses tot gevolg – voorkomen.

Voorziet in een behoefte

De SOS MediTolk App voorziet duidelijk in een behoefte. Sinds de lancering is de app al ruim 2000 keer gedownload en al honderden keren volledig ingevuld, met volledig (vertaalde) medische dossiers.

Volgens Marcel van der Meulen, directeur van SOS International, is dit geen verrassing: “Vandaag de dag regelen reizigers alles zelf online, van vliegticket tot reisverzekering. Met de SOS MediTolk App kun je goed voorbereid op reis en heb je ook bij gezondheidsklachten de regie in eigen hand. In stressvolle situaties zoals ziekte, is communiceren met een zorgverlener vaak niet eenvoudig; in Nederland niet, en in het buitenland zéker niet. De SOS MediTolk App wil risico’s door slechte communicatie helpen voorkomen. Als alarmcentrale streven we naar optimale klantervaringen. Daarbij is innovatieve, digitale ondersteuning, zoals de SOS MediTolk App een succesfactor. Dat schept ruimte voor extra persoonlijke aandacht als deze nodig is.”

Innovatief op alle punten

De unieke kracht van de SOS MediTolk App is nu ook door internationale partners in de branche erkend en bekroond met de IAG Innovation Award 2017. De International Assistance Group (IAG) is een wereldwijd netwerk van 62 alarmcentrales. Jaarlijks zijn deze centrales 24/7 bereikbaar om 181 miljoen reizigers bij te staan als dit nodig is. Daarbij behandelen ze twee miljoen mobiliteitshulpvragen en bijna 750.000 medische hulpvragen. Om voor deze jaarlijkse IAG-award in aanmerking te komen moet een inzending innovatief zijn als het gaat om technologie, noodhulpverlening of hulpverleningsproces. Volgens de jury voldoet de SOS MediTolk App hier op alle punten aan.

Gratis te downloaden

SOS MediTolk App wordt op de markt gebracht door SOS International, onderdeel van CED Group. Recent presenteerde de alarmcentrale haar nieuwe branding en de alles-in-1-propositie. Als eerste in de markt biedt alarmcentrale SOS International samen met CED een totaaloplossing voor noodhulpverlening: van acute hulp tot schade-afhandeling, herstel en verhaal, in één helder, integraal en klantgericht proces. De SOS MediTolk App is gratis te downloaden, vooralsnog uitsluitend in de Apple-store.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739