vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Meer toeristen uit China naar Nederland

toeristen-nederland In 2014 bezochten bijna 14 miljoen buitenlandse toeristen ons land. Dat is een stijging van 10 procent vergeleken met 2013. De meeste bezoekers kwamen uit Duitsland maar China liet de grootste procentuele groei zien.

Voor 2015 verwacht NBTC een bezoekersstijging van zo’n vier procent. De teller komt dit jaar daarmee naar verwachting uit op 14,5 miljoen internationale bezoekers.

Buurlanden

De veertien miljoen buitenlandse toeristen verbleven ruim 34,6 miljoen nachten in Nederland (+9%). Daarmee is 2014 wederom een recordjaar voor Nederland. De meeste buitenlandse bezoekers kwamen, evenals voorgaande jaren, uit Duitsland; ruim 3,9 miljoen Duitsers bezochten in 2014 ons land (+12%). Op de tweede plek staat Groot-Brittannië; het aantal Britten steeg met elf procent naar bijna 1,9 miljoen bezoekers. België neemt de derde plek in met ruim 1,8 miljoen toeristen (+10%).

China, Rusland en Noord-Amerika

Het land met de grootste procentuele stijging was China: het aantal Chinese bezoekers steeg met achttien procent naar ruim 250.000. Ook kwamen er bijna een miljoen (+6%) Amerikanen naar ons land mede door de aantrekkende economie en de goedkopere euro. Het aantal bezoekers uit Rusland daalde met zes procent, met name vanwege de politieke spanningen en de waardedaling van de roebel.

Belang Europa

Zo’n 80% van het internationale bezoek komt uit Europa en in 2014 groeide het bezoek uit Europa fors, met name uit België, Groot-Brittannië en Duitsland. Een belangrijke verklaring voor de uitzonderlijke groei uit deze buurlanden is dat er al enige tijd sprake is van een groei van het aantal korte vakanties, waar Nederland als buurland sterk van profiteert. Bovendien heeft Nederland geprofiteerd van extra (vlieg)verbindingen en droeg het mooie weer en de gunstige vakantiespreiding in Duitsland en België bij aan (extra) vakanties in ons land. Deze groei was in het hele land zichtbaar maar vooral in de steden en aan de kust. Daarnaast plukken we de vruchten van een verbeterd toeristisch imago in België. Voor Groot-Brittannië speelt ook de goede wisselkoers een rol; voor veel Britten is het relatief goedkoop om naar Nederland te komen.

Verwachting 2015

Voor 2015 verwacht NBTC een groei van zo’n vier procent van het aantal internationale toeristen dat ons land bezoekt. Naar verwachting bezoeken dit jaar bijna 14,5 miljoen toeristen ons land. De groei uit de buurlanden zal doorzetten, maar minder hard dan afgelopen jaar. Vanuit Azië wordt eveneens verdere groei verwacht. Zo kan het toerisme uit China wederom groeien met zo’n achttien procent. Een kanttekening hierbij is de beoogde invoering van biometrische gegevens voor het Schengenvisum. Indien de introductie dit jaar plaatsvindt, verwacht NBTC een significant negatieve impact op het bezoek, met name uit China.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739