vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Meivakantie: Meer dan 2 miljoen reizen naar het buitenland

NBTC Holland Marketing verwacht dat er dit jaar tussen de 3,5 en 4 miljoen vakanties worden ondernomen door Nederlanders tijdens de meivakantie. Dat is min of meer gelijk aan vorig jaar. Bijna de helft van deze vakanties (45%) wordt in eigen land doorgebracht.

Dit jaar is de meivakantie voor heel Nederland van zaterdag 30 april tot en met zondag 8 mei. Scholen kunnen de meivakantie echter met een week uitbreiden. Dit kan zowel voor (in de week van Koningsdag) als na de officiële week (tot en met Pinksteren).

Bungalow populair

Tijdens de meivakantie worden er bijna 2 miljoen vakanties in eigen land doorgebracht. Voor een binnenlandse vakantie zijn de bungalow/zomerhuisje de meest populaire accommodaties (40%). Daarnaast wordt er ook veel gekampeerd (35%) waarbij het weer een grote(re) rol speelt. Bij goed weer zal men sneller met de toercaravan of de tent op pad gaan. De binnenlandse vakanties zijn verspreid over het hele land; de kust en ‘het groene Nederland’ zijn populaire gebieden. Naast wandelen en fietsen zijn een bezoek aan het strand en/of attractiepark, dierentuin, museum en evenement populaire activiteiten tijdens de meivakantie.

Buitenland

Iets meer dan de helft (55%) van de Nederlanders die op meivakantie gaan, gaan naar het buitenland. De populairste buitenlandse bestemmingen zijn de buurlanden Frankrijk, Duitsland, België en bestemmingen aan de (westelijke) Middellandse Zee. Omdat de meivakantie nu over een langere periode wordt verspreid, is een vakantie naar het buitenland populair(der). De meivakantie wordt in dit geval vaak gezien als een ‘vroege zomervakantie’.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739