vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Mijlpaal: Een miljard toeristen naar het buitenland in 2012

Reizigers naar peru opgepast: toename gele koorts gevallen Een nieuw record in het toerisme. Dit jaar reizen één miljard mensen als toerist naar het buitenland. Dat heeft de Wereldhandelsorganisatie van de Verenigde Naties (WTO) laten weten.

Deze mijlpaal zal in de herfst een feit worden.

Internationaal toerisme

Het wereldwijde toerisme blijft groeien. Dit jaar stijgt het aantal toeristen met ongeveer vier procent ten opzichte van vorig jaar. In 1950 reisden nog 25 miljoen mensen als toerist naar een ander land. De VN tellen alleen de toeristen die ten minste één nacht in het buitenland verblijven.

‘Het is nogal wat als je bedenkt dat straks één miljard mensen de grens zijn overgestoken. Het toont uit sociologisch oogpunt aan hoe het reizen is veranderd, zei Carlos Vogeler, regionaal directeur van de WTO, op een conferentie in Puerto Rico. ‘Twintig, dertig jaar geleden overleden ouderen zonder ooit verder dan honderd kilometer van huis te zijn geweest.’

Groei blijft

Het mondiale toerisme blijft ook de komende jaren fors groeien. Volgens de WTO zullen er in 2020 1,4 miljard toeristen zijn en in 2030 1,8 miljard. De best bezochte landen op dit moment zijn: Frankrijk, de Verenigde Staten en China.


Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739