vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Een miljoen Nederlanders naar de wintersport

Bijna 1 miljoen Nederlanders verheugen zich op een vakantie tijdens het komende wintersportseizoen, dat voorspelt de ANWB. Dat aantal kan nog oplopen als de sneeuwcondities in de nabijgelegen skigebieden optimaal zijn.

De meeste landgenoten zoeken de sneeuw op in februari 2017, tijdens de voorjaarsvakantie. Oostenrijk is wederom de meest favoriete bestemming, gevolgd door Frankrijk, Duitsland en Zwitserland.

Tirol en het Salzburgerland

De populairste wintersportregio’s in Oostenrijk zijn Tirol en het Salzburgerland. In Frankrijk worden de meeste vakanties doorgebracht in de Franse Alpen. In Duitsland is het Sauerland het meest populaire wintersportgebied met bekende plaatsen als Winterberg en Willingen. In de Zwitserse Alpen zijn sneeuwliefhebbers te vinden in Berner Oberland en in Wallis. In Italië komen wintersporters aan hun trekken in Breuil-Cervinia en Alta Badia.

Accommodaties en prijsniveau gunstig

Over het algemeen zijn Nederlandse wintersporters tevreden over de belangrijkste bestemmingen wat betreft de accommodatie, service en prijsniveau van de horeca en boodschappen. Alleen Zwitserland scoort een onvoldoende als het gaat om het prijsniveau van de horeca en boodschappen. Zwitserland werd altijd al gezien als een dure bestemming. Vorig jaar kreeg het land ook nog eens te maken met een waardestijging van de Zwitserse Frank ten opzichte van de Euro.

Skiën, snowboarden langlaufen

De meeste wintersporters skiën (70%) en kleine groep van ongeveer 12% kiest voor snowboarden. Daarna volgen activiteiten als wandelen en langlaufen.

Verreweg de meeste wintersporters, zó’n 84 procent, gaat met de auto naar de bergen. Een kleine 7% sneeuwliefhebbers gaat met de bus. De overige reizigers kiezen voor het vliegtuig of de trein.

Voor de ultieme winterbeleving gaan zo’n 18.000 Nederlanders naar Scandinavische landen als Finland, Noorwegen en Zweden. Naast skiën en snowboarden staan er activiteiten op het programma zoals trektochten met een hondenslee of sneeuwmobiel, ijsvissen, langlaufen en wandelen.

Kerst- en krokusvakantie

De kerstvakantie dit jaar begint voor alle regio’s op zaterdag 24 december 2016 t/m zondag 8 januari 2017. De voorjaarsvakantie 2017 is in regio Noord van 18 t/m 26 februari 2017 en in de regio’s Midden en Zuid 25 februari t/m 5 maart 2017. De regio Zuid heeft vakantie tijdens carnaval. De carnavalsperiode is van vrijdag 24 februari tot Aswoensdag 1 maart 2017.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739