vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Minder buitenlandse toeristen tijdens Pasen 2013

Pasen 2013

NBTC Holland Marketing verwacht dat er dit jaar zo’n 750.000 buitenlandse toeristen de paasdagen in Nederland doorbrengen. Dit zijn er zo’n 100.000 minder dan vorig jaar. Ook gaan er iets minder Nederlanders op vakantie met Pasen.

Redenen hiervoor zijn de economische crisis, de koude weersverwachtingen en het vroege tijdstip van Pasen. Dit jaar valt Pasen op 31 maart en 1 april. Pasen wordt gezien als de start van het toeristisch seizoen.

Meeste buitenlandse bezoekers uit Duitsland

Van de 750.000 buitenlandse toeristen komt naar schatting ongeveer 65% uit Duitsland, 25% uit België en ongeveer 10% uit andere landen zoals Frankrijk en Groot-Brittannië. Belangrijke trekkers voor de buitenlandse bezoekers zijn met name de Bollenstreek, de kust en de grote steden.

225.000 Nederlanders op vakantie in eigen land

Voor dit jaar verwacht NBTC dat er ruim 400.000 Nederlanders op vakantie gaan tijdens Pasen. Dat zijn er zo’n 50.000 minder vergeleken met vorig jaar. Zo’n 225.000 Nederlanders brengen de paasvakantie door in eigen land, terwijl ruim 175.000 Nederlanders naar het buitenland gaan voor het lange paasweekend.

 

Reisverzekeringblog.nl tip: Ga je tijdens de Paasdagen naar het buitenland? Vergeet dan niet om een reisverzekering af te sluiten. Dat kan hier in slechts een paar stappen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739