vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Minder gewonden tijdens wintersport

wintersport-vakantie

Minder gewonden tijdens wintersport

Het heeft afgelopen winterseizoen fors gesneeuwd in de Alpenlanden. Dat is ook te zien aan het aantal skiongelukken dat heeft plaatsgevonden. Goede sneeuwcondities zorgen er namelijk voor dat er minder ongelukken op de piste gebeuren.

Daling van zes procent
Sinds half december hebben 1800 wintersporters, die gewond zijn geraakt tijdens het skiën, zich gemeld bij de ANWB-alarmcentrale. Dat betekent dat er een daling van ongeveer zes procent is ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

207 wintersporters met gipsvlucht naar huis
Bij het merendeel van de wintersportverwondingen ging het om fracturen en problemen met knieën. Er werden 207 wintersporters gerepatrieerd met een gipsvlucht. Circa 420 Nederlanders werden per ambulance naar huis teruggebracht.

Opvallende stijging in Tsjechië
Opmerkelijk is het aantal gestegen skiongevallen in Tsjechië. Het aantal skiongevallen is daar met maar liefst 60% gestegen. In Duitsland en Oostenrijk daalden het aantal blessures met 3% en in Frankrijk zelfs met 35%. De reden van de enorme stijging van het aantal ongevallen in Tsjechië is nog onbekend. Wellicht omdat er dit jaar veel meer Nederlanders naar Tsjechië op wintersport zijn gegaan?

Wintersportseizoen nog niet voorbij
Het is altijd prettig om te horen dat er een daling is in het aantal gewonden tijdens de wintersport, maar het wintersportseizoen is nog niet voorbij. Er ligt momenteel nog genoeg sneeuw in de wintersportgebieden. Het wintersportseizoen kan nog wel tot halverwege april duren.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739