vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Ministerie van Buitenlandse zaken waarschuwt voor criminaliteit in Suriname

In Suriname wordt reizigers geadviseerd waakzaamheid te betrachten in verband met een toename en verruwing van de criminaliteit.

Het ministerie van Buitenlandse zaken heeft vandaag het reisadvies voor Suriname aangepast. Vooral in het gebied rond en tussen de plaatsen Albina en Moengo dient men aandacht te houden voor de mogelijkheid van criminele activiteit van aldaar opererende bendes. Buitenlandse zaken beveelt reizigers aan om informatie in te winnen alvorens naar dit gebied te reizen.

Zware criminaliteit Suriname

Ook in andere gebieden en de hoofdstad Paramaribo kunnen eventuele berovingen en overvallen gepaard gaan met geweld, waarbij gebruik van vuurwapens niet geschuwd wordt.

Toeristen wordt aangeraden afgelegen gebieden, stille straten en stille parken te mijden. Tevens wordt afgeraden om na zonsondergang alleen over straat te gaan. Dit geldt met name voor stadsdelen die buiten het uitgaanscentrum rondom het Torarica hotel liggen. Het dragen van opvallende juwelen is geen goed idee. Kostbaarheden kunenn het beste onopvallend worden meegedragen of worden achtergelaten in het hotel/pension.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739