vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Moldaviër binnenkort zonder Schengenvisum naar Nederland

Schengenvisum-Nederland

Moldaviër binnenkort zonder Schengenvisum naar Nederland

Binnenkort mogen Moldaviërs vrij reizen in de Schengenzone. Door een EU-overeenkomst kunnen de 3,5 miljoen inwoners van Moldavië naar verwachting in de tweede helft van dit jaar zonder visum maximaal negentig dagen voor een toeristisch bezoek naar Nederland reizen. Werken of studeren is niet toegestaan.

Over de visumregels wordt al sinds juni 2010 onderhandeld, maar deze wordt naar verwachting later dit jaar van kracht. Het Europees Parlement en de Europese Raad buigen zich over de maatregel.

Ook het Nederlandse kabinet heeft ingestemd met het opheffen van de visumplicht voor Moldavië. Het land heeft aan alle strenge vereisten hiervoor voldaan. Het gaat daarbij om eisen voor het tegengaan van illegale migratie, het versterken van de rechtstaat en documentveiligheid. Moldavië heeft sinds kort paspoorten met biometrische gegevens.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739