vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Allianz Global Assistance voert eerste “parasolvlucht uit”

Naast de bekende “gipsvluchten” worden er ieder zomerseizoen ook zonaanbidders gerepatrieerd, dit noemt men een “parasolvlucht”.

De Alarmcentrale coördineert de repatriëring
De eerste vlucht met pechvogels kwam afgelopen vrijdag aan op Rotterdam Airport. Bij ernstige en acute medische problemen in het buitenland kan men een beroep doen op de reisverzekering. De Alarmcentrale van de reisverzekeraar coördineert de hulpverlening en chartert een speciaal vliegtuig voor medisch vervoer. Tijdens de

vlucht zijn er artsen en verpleegkundigen aan boord evenals medische apparatuur.

Terugvlucht voor zes Nederlanders
Allianz Global Assistance, de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld, vloog de gedupeerde terug met een gecharterde Dornier. Een Dornier is een vliegtuig welke speciaal is ingericht voor medisch vervoer. Mondial regelde zo de terugvlucht voor zes Nederlandse  vakantiegangers uit onder andere Turkije en Bosnië die niet in staat waren zelf te reizen door een hernia, hartproblemen, botbreuken en andere aandoeningen.
Alle patiënten zijn met ambulances en taxi’s naar een ziekenhuis of naar huis vervoerd.
Reisverzekering blog: dit soort vluchten zijn ook weer een voorbeeld van het nut van een goede reisverzekering. Indien de gedupeerden geen reisverzekering hadden afgesloten, waren de kosten van medische repatriëring voor eigen rekening geweest.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739