vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Nederlander bezuinigt niet op zomervakantie

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag

Jongeren vaak onverzekerd op reis

Afhankelijk van het weer zullen Nederlanders ongeveer 36,1 miljoen keer op vakantie gaan. Hiervan zullen 18,4 miljoen vakanties in het buitenland doorgebracht worden. Ook het eigen land blijft populair met 17,7 miljoen vakanties.

Het weer in Nederland is vooral bepalend voor de vakantiekeuze. Bij goede weersvoorspellingen komt het aantal binnenlandse vakanties hoger uit. Betaalbaarheid is het belangrijkste criterium dit jaar, maar Nederlanders willen ook genieten van luxe en Uitgebreid.

Populaire bestemmingen

De ANWB verwacht een stijging in het aantal all-inclusive vakanties en reizen naar Turkije. Vakantielanden zoals Egypte en Tunesië blijken ook populair bij Nederlanders. De komende zomervakantie kiezen vakantiegangers vooral voor betaalbare verre bestemmingen zoals Indonesië en Thailand. De Antillen en cruises zullen ook veel geboekt worden. De Verenigde Staten blijft in 2011 de nummer één als verre vakantiebestemming.

Op de camping zet de hang naar luxe en Uitgebreid verder door. Duitsland is met 3,3 vakanties het meest bezochte vakantieland. Frankrijk volgt op plek twee met 2,9 miljoen vakanties. België is een goede derde met twee miljoen vakanties. Spanje kan 1,6 miljoen Nederlandse vakantiegangers verwachten. Voor een stedentrip blijft Parijs de absolute topper, gevolgd door Londen. Berlijn staat op een derde plaats en blijft winnen aan populariteit.

Veel Nederlanders onverzekerd op reis

Dit jaar zullen opnieuw veel Nederlanders onverzekerd op reis gaan. Bijna 25% van alle vakantiegangers gaat zonder een reisverzekering op vakantie. Vooral jongeren lopen risico, meer dan de helft van het aantal jongeren vertrekt onverzekerd naar het buitenland.

Regelmatig benadrukken alarmcentrales het belang van een reisverzekering en waarschuwen voor de hoge kosten die repatriëring met zich meebrengt. Zeker wanneer iemand vanuit het buitenland naar huis vervoerd dient te worden. Een zorgverzekering dekt niet altijd alle medische kosten. Het advies luidt daarom: “sluit altijd een reisverzekering af voor je op reis gaat.”

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er is één reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739