vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlander op social media positief over zijn vakantieland

Het beeld dat Nederlanders ook op vakantie altijd wat te zeuren hebben, kan worden bijgesteld. Dat is de belangrijkste conclusie van een social media onderzoek naar de belevenissen van Nederlanders op vakantie.

Nederlanders zijn eigenlijk heel positief over het land, het vervoer en het verblijf. Het is niet gemakkelijk om ons vakantiegevoel te temperen; eigenlijk alleen door files, vertraging, gehaast en autopech grijpen we de smartphone om even lekker te klagen op social media, zo schrijft Van Hulzen Public Relations naar aanleiding van een onderzoek.

Op basis van ruim 600.000 berichten die tussen 15 juni en 15 augustus zijn geplaatst op social media, is een helder beeld ontstaan van hoe Nederlanders hun vakantie hebben beleefd.

Favoriete vakantielanden

Op basis van het aantal berichten bestaat de top-5 van favoriete vakantielanden deze zomer uit Frankrijk, Spanje, Duitsland, Italië en Turkije. De toppositie van Frankrijk met 20.000 is te verklaren door de populariteit van het land, maar ook door de vele vakantiegangers die door Frankrijk reizen om hun bestemming te bereiken. Over de gehele linie is de vakantieuittocht na 1 juli pas echt losgebarsten. Na die datum is een toename in het aantal berichten zichtbaar. Gemiddeld 80% van de berichten over de landen in de top-5 is positief.


Reisverzekeringblog.nl tip: Ga je op vakantie en neem je een smartphone of tablet mee, zorg er dan voor dat jouw waardevolle spullen goed verzekerd zijn tegen diefstal, verlies of beschadiging. Sluit een reisverzekering af met een ruime bagagedekking.


Het liefst met de auto op vakantie

Naast de favoriete vakantielanden is onderzocht op welke manier Nederlanders het liefst op vakantie gaan. Met stip op 1 staat de auto, gevolgd door het vliegtuig en op gepaste afstand de trein/bus. Klagen doen we het minst over reizen met het vliegtuig en het meeste over de autoreis. Voor reizen met de auto gelden files als de grootste bron van ergernis, gevolgd door autopech onderweg. Bij vliegreizen daalt de goede stemming van Nederlanders vooral door vertragingen, boetes (zoals extra betalen voor meer bagagegewicht) en de vraag of we het vliegtuig door al het gehaast überhaupt wel halen. De kleinste groep Nederlanders is met de bus of trein op vakantie geweest. Belangrijkste punt van irritatie van deze groep is ook vertraging en files.

Hotel en camping allebei populair

Afgaande op het onderzoek hebben bijna net zoveel mensen de vakantie op een camping doorgebracht als in een hotel. De aantallen zijn, opvallend genoeg, nagenoeg gelijk. De Nederlander is tevreden over het verblijf, in beide gevallen is 75% van de berichten positief. Mensen die verblijven in een hotel geven aan dat zij hier met name voor kiezen vanwege de luxe die ze op vakantie willen ervaren.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739