vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Nederlanders blijven thuis of wachten met boeken zomervakantie

Nederlanders blijven thuis of wachten met boeken zomervakantie

Nederlanders blijven thuis of wachten met boeken zomervakantie

Ondanks het slechte weer in Nederland moet een kwart van alle vakantiegangers nog een zomervakantie boeken. Ook blijven dit jaar meer Nederlanders thuis, zo laat NBTC-NIPO Research weten naar aanleiding van een grootschalig onderzoek* naar de vakantieplannen van de Nederlandse bevolking.

Daling van Nederlanders met vakantieplannen

In totaal gaat zo’n tweederde van de Nederlandse bevolking op zomervakantie dit jaar, dat zijn zo’n 10,5 miljoen Nederlanders. Het aantal Nederlanders met zomervakantieplannen is daarmee met ongeveer 300.000 gedaald ten opzichte van vorig jaar (-3%). Zo’n 7,7 miljoen Nederlanders gaan deze zomer naar het buitenland en 2,5 miljoen Nederlanders vieren zomervakantie in eigen land. Zo’n 400.000 Nederlanders hebben nog geen keuze gemaakt voor een binnen- of buitenlandse vakantie.


Reisverzekeringblog.nl tip: Moet je jouw zomervakantie nog boeken ? Vergeet dan niet om een annuleringsverzekering af te sluiten. Mocht je werkeloos worden of plotseling niet op vakantie kunnen door een vervelende omstandigheid, dan ontvang je de reissom terug.


Frankrijk en Spanje populair, verre bestemmingen in de min

De meeste Nederlanders plannen een zomervakantie in het buitenland. Zo’n 7,7 miljoen Nederlanders zijn van plan om komende zomer naar het buitenland te gaan. Dit zijn er bijna 200.000 minder dan vorig jaar (-2%). Van de buitenlandse bestemmingen zijn Frankrijk (1,4 miljoen) en Spanje (900.000) en Italië (800.000) het meest populair. Italië (+ 100.000), Tsjechië (+ 50.000) en Oostenrijk (+ 40.000) laten de meeste groei zien. De grootste daling is er voor verre vakanties (-150.000).

Zo’n 2,5 miljoen Nederlanders willen de zomervakantie in eigen land doorbrengen; dat zijn er 175.000 minder dan het jaar ervoor (-7%). De groep die nog niet weet waar de reis naar toe gaat is toegenomen: zo’n 400.000 Nederlanders hebben nog geen keuze gemaakt voor een binnen- of buitenlandse vakantie.

Kwart moet nog boeken/reserveren

Bijna 60% van alle zomerplannen voor een binnen- of buitenlandse is begin april al vastgelegd in een boeking. Een kwart van de vakantiegangers moet nog boeken en 15% gaat op de bonnefooi. Vergeleken met vorig jaar boekt de vakantieganger, die vooraf de zomervakantie regelt, iets vaker rechtstreeks bij de accommodatie. Het aantal boekingen via een reisbureau/touroperator daalt naar verwachting met zo’n 6%.

*NBTC-NIPO Research heeft onderzoek gedaan naar de vakantieplannen van ruim 7.300 Nederlanders (representatieve steekproef). Het ging daarbij om vakanties van een week of langer in de komende zomerperiode (mei tot en met september).

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739